Ezért nincs pénz a kasszában: sikkasztanak a társasházakban - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2013. július 21. 19:37

Egy forró nyári héten se pihen pihen a Balatonnál, a rendőrök például inkább a pesti bicikliseket szondáztatják a belvárosi éjszakában. A Pénzcentrum összeszedte, hogy mi mindent kell a kerékpárodra szerelni, ha nem akarsz büntetést kapni. A társasházaknál lyukas a kassza, de vajon hova és hogyan folyik el a pénz?


Egy végleges árfolyamrögzítésen gondolkodhat a kormány

A devizahitelek lehetséges felülvizsgálatának elsődleges oka az árfolyamkülönbség - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Reutersszel. A válaszból az is kiderül: ez alatt nem az árfolyamrést, hanem az árfolyamváltozásokat érti a minisztérium. A kormány július 24-ei ülését szenteli a témának.

Fotók: ismét tüntetnek a devizahitelesek Budapesten

Ismét tüntetnek a devizahitelesek Budapesten, két héttel a Kúria döntése után. Mint arról beszámoltunk, nem nyerte meg az OTP ellen indított perét az a devizahiteles, aki az árfolyamkülönbözetből eredő költséget hiányolta a szerződésből és ezért a tőketartozás felett törlesztett összes pénzét akarta visszaszerezni.

Lehull a lepel: így sikkasztanak a magyar társasházak?
Egyik közös képviselőnek sincs joga éves tervben nem szereplő tételeket megrendelni és kifizetni. Ez sikkasztás! Van, aki szerint mégis ez a bevett gyakorlat jelenleg Magyarországon.

Nincs több banki akció: ide is lecsapott a Varga-csomag

Az Unicredit beállt a tranzakciós illetéket áthárítók sorába, ahogy azt már az MKB, Budapest Bank, Erste, OTP, Citibank, Raiffeisen is megtette. Érdekesség az, hogy az elektronikus utalások díjait nem változnak, de több bankkártyához kapcsolódó akció megszűnik és a készpénzfelvétel is drágul.

Új módszerrel vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére
Se szeri, se száma az idősek ellen elkövetett trükkös bűncselekményeknek, becsapós lopásoknak. A legújabb módszer egészen elképesztőnek tűnik.

Iskolakezdési utalvány: jól kitoltak a szülőkkel

Megyénként összesen egyetlen postán lehet iskolakezdési utalvánnyal fizetni a tankönyvekért Magyarországon - derül ki a Könyvtárellátó legfrissebb tájékoztatásából. Sok családnak emiatt több száz kilométert kell majd utaznia, természetesen saját költségén.

Megvagytok, feketemunkások! Bekeményít az adóhatóság
Egyre valószínűbb, hogy minden gazdálkodó lebukik, aki nem jelenti be alkalmazottait. Az adóhatóság ugyanis a foglalkoztatás ellenőrzésekor egyre eredményesebb módszereket alkalmaz - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Rászáll a biciklisekre a rendőrség: 150 ezres bírságot is kaphatsz

Keddtől csütörtökig rászállnak a kerékpárosokra és motorosokra a pesti rendőrök. A fokozott ellenőrzés keretében ellenőrzik a kötelező felszerelések meglétét, nagyobb szabálysértésért 150 ezer forintos büntetés is járhat.

Nem áll le a rendőrség: egész nyáron retteghetnek a biciklisek

Nem álltak le a rendőrök csütörtökön, egész nyáron a kerékpárosok vannak az egyenruhások célpontjában. Már a legkisebb szabályszegésért is 5 ezer forinttól 50 ezerig büntethetnek. Súlyosabb esetben akár 150 ezer forintos bírságot is kaphatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm