Milliárdokból újul meg a főváros XXI. kerülete

MTI
2013. február 1. 16:05

Megkezdődhet a déli lakóközpont szociális célú rehabilitációja Csepelen, miután pénteken aláírták a projekt támogatási szerződését.

A szerződést Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) polgármester és Bozzay Péter, a Pro Régió Ügynökség ügyvezetője írta alá. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes az eseményen kiemelte: ebben a ciklusban már nem lehet úgy tekinteni a XXI. kerületre, mintha Budapest "hátsó udvara" lenne, hiszen a kerület és a főváros együttműködésében sok jelentős projektet valósítottak meg.

Példaként említette a csatornaberuházásokat, továbbá a megépült gerincutat, kerékpárutat és több, a kisebb lakóközösségeknek kedvező beruházást. A városvezető a most kezdődő programot a kormány, a fővárosi és a kerületi önkormányzat együttműködése újabb állomásának nevezte, hozzátéve, bízik abban, hogy a következő időszakban "meghatározó források" jutnak Csepelre.

Németh Szilárd polgármester arról számolt be, hogy a beruházás a városrész harmadik nagy városrehabilitációs projektje lesz. Az első a 7 tízemeletes ház megújítását jelentő Ady-projekt volt, amelyet - mint mondta - az előző városvezetéstől örököltek, de a felülvizsgálat következtében sikerült több száz millió forintot megtakarítani.

Szavai szerint a 7 tízemeletes ház megújítása csak töredéke a tennivalóknak, ezért folyamatosan keresték az új lehetőségeket. A Csepel kapuja elnevezésű beruházás további öt lakóház és teljes környezetének megújítását tartalmazta. A kerületvezető ismertette, hogy a déli lakóközpont rehabilitációjához több mint 1 milliárd 350 millió forint támogatást nyertek el, ez az első olyan beruházás Csepelen, amelyet 100 százalékban az Európai Unió finanszíroz. Ezzel együtt a 3,7 milliárd forintot is meghaladja az az összeg, amely az elmúlt években a kerületbe jutott. A beruházás az épületek megújításán túl egyebek mellett tartalmazza a Szent Imre tér teljes rekonstrukcióját, az egykori Rákóczi iskola földszintjén kialakítandó szociális központot, a Karácsony Sándor általános iskola szociális beruházásait és munkaerő-piaci képzést. A projekt 2015. május végén zárul.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem