Kitört a háború a társasházakban

Pénzcentrum
2012. március 26. 09:31

"Irgalmatlan feszültség érzékelhető" a lakóközösségek többségében, nem ritka, hogy üvöltözésbe torkollnak a közgyűlések, pereskedéssé fajul egy-egy zajos lakásfelújítás - számolnak be a közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek. Egyre több a "bekattanó, realitásérzékét totálisan elvesztő" lakó, aki bármire képes, hogy megtorolja vélt vagy valós sérelmeit, és ezért valóságos háborúskodásba kezd - írja a Népszabadság.

A közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek megkérdezett vezetői szerint a társasházban élők között egyre gyakoribbak, és mind durvábbak a viták. Tíz évvel ezelőtt a közös képviselők elsősorban a ház ügyeivel foglalkoztak, mára azonban egyfajta békebírói feladatot is el kell látniuk.

Nagyon gyakori, hogy a lakók közötti konfliktusok elsimítása viszi el idejük nagy részét, hiszen általában mindkét fél először nála tesz feljelentést - mondta el a napilapnak Juhász László, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke, aki szerint mindez egyértelműen a gazdasági helyzettel hozható összefüggésbe.

Nem csak arról van szó, hogy mind többen maradnak el a közös költséggel, a vízdíjjal, s ezért konfliktusba keverednek a pontosan fizető lakókkal. Az emberek féltik állásukat, egzisztenciájukat, otthonukat, ezért ingerültek, érzékenyek. Így sokszor elég egy szikra, egy folyosón eldobott csikk, egy hangosabb televízió, egy bántó megjegyzés ahhoz, hogy háborús hangulat alakuljon ki - mondta el Juhász László.

 

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?