11 °C Budapest

Kitört a háború a társasházakban

Pénzcentrum
2012. március 26. 09:31

"Irgalmatlan feszültség érzékelhető" a lakóközösségek többségében, nem ritka, hogy üvöltözésbe torkollnak a közgyűlések, pereskedéssé fajul egy-egy zajos lakásfelújítás - számolnak be a közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek. Egyre több a "bekattanó, realitásérzékét totálisan elvesztő" lakó, aki bármire képes, hogy megtorolja vélt vagy valós sérelmeit, és ezért valóságos háborúskodásba kezd - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közös képviselőket tömörítő érdekvédelmi szervezetek megkérdezett vezetői szerint a társasházban élők között egyre gyakoribbak, és mind durvábbak a viták. Tíz évvel ezelőtt a közös képviselők elsősorban a ház ügyeivel foglalkoztak, mára azonban egyfajta békebírói feladatot is el kell látniuk.

Nagyon gyakori, hogy a lakók közötti konfliktusok elsimítása viszi el idejük nagy részét, hiszen általában mindkét fél először nála tesz feljelentést - mondta el a napilapnak Juhász László, a Budapesti Társasházi Közös Képviselők Egyesületének elnöke, aki szerint mindez egyértelműen a gazdasági helyzettel hozható összefüggésbe.

Nem csak arról van szó, hogy mind többen maradnak el a közös költséggel, a vízdíjjal, s ezért konfliktusba keverednek a pontosan fizető lakókkal. Az emberek féltik állásukat, egzisztenciájukat, otthonukat, ezért ingerültek, érzékenyek. Így sokszor elég egy szikra, egy folyosón eldobott csikk, egy hangosabb televízió, egy bántó megjegyzés ahhoz, hogy háborús hangulat alakuljon ki - mondta el Juhász László.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?