Elszállt a rezsi, 9 hosszúhétvége is lesz idén - a hét hírei

Pénzcentrum
2012. január 1. 15:04

Az év utolsó hete is rejtegetett izgalmakat a Pénzcentrum.hu olvasóinak. A csonka hét elején például megmutattuk, miként szálltak el a lakásfenntartási kiadások alig 10 esztendő leforgása alatt Magyarországon. A számokat látva sokan nem örülhetnek, főként, hogy a friss hírek szerint jövőre tovább emelkednek az energiaárak. Ezenkívül megmutattuk azt is, hogy a hosszú hétvégékben igen karcsú 2011-es esztendő után, mennyi csonkahéttel kalkulálhatunk jövőre. Elkalauzoltuk olvasóinkat a karácsony utáni leárazások világába, s jó tanácsokkal láttuk el azokat, akik vissza szeretnék váltani a szeretteiktől kapott feleslegesnek bizonyult ajándékokat. Természetesen az év utolsó hete sem telhetett el a végtörlesztésről szóló cikkek nélkül, főként, hogy a bankok szerint rengetegen az utolsó pillanatokra hagyták kérvényük beadását. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n; a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Elszállt a rezsi Magyarországon: tippek a spóroláshoz
Rohamos léptekben emelkednek a lakosság terhei; alig tíz év leforgása alatt megháromszorozódtak az egy főre eső lakásfenntartási kiadások, miközben a családi kassza egyre csak karcsúsodott. A számok mindenképp elgondolkodtatóak és valamiféle gazdaságossági fordulat megtételére, takarékosságra ösztönöznek. Természetesen nem kell feltétlenül a méregdrága energetikai felújításokra gondolni, hiszen néhány egyszerű és ésszerű lépéssel is rengeteget spórolhatunk meg.

Kapcsolódó anyagaink:
-
Nem segít a rezsi befagyasztása: ezért mondott le az államtitkár?
- Fagyos év lehet 2012: emelkednek az energiaárak

Ezeken a napokon nem dolgozunk jövőre: elő a naptárral
Októberben jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. Jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni.

Mikor indulnak a nagy leárazások?
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint december 27-én már beindulnak a karácsony utáni leárazások. A kereskedők már nem várnak januárig, hanem a két ünnep közötti időszak első napjától kezdve indítják az akciókat. Az idei karácsonyi szezon újdonsága volt, hogy rengeteg boltban találkozhattunk szezonközi leárazásokkal is.

Kezdődik: megint tömeg van a magyar boltokban
A Pénzcentrum.hu információi szerint több budapesti bevásárlóközpontban már a keddi nyitásnál nagyobb sorok alakultak ki. A vevők elsősorban a műszaki üzletek vevőszolgálatainál várnak arra, hogy kicserélhessék vagy megjavíttassák karácsonyra kapott ajándékaikat.

Meglepetés: az Auchan veszi meg a Corát
Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport a mai napon bejelentette, hogy a két csoport között megállapodás született, amelynek értelmében az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem fontos az egészség, a betegeket támogatja a kormány
Két napjuk van már csak az egészségpénztári tagoknak, hogy a megtakarításaikat jövő évi sportbérlet vásárlására fordítsák, vagy gyógyfürdő-szolgáltatásokra, illetve wellnesüdülésre fizessenek be belőle. Január 1-től ugyanis már nem lehet az egészségpénztári megtakarításokat ezekre a célokra fordítani. A december 31-ig megvásárolt bérleteket, gyógy-szolgáltatásokat még kifizetik a pénztárak.

Innen is lehet pénzt szerezni: a végtörlesztők utolsó reménye?
Egyre nehezebb forinthitelhez jutni a végtörlesztőknek. Ezzel párhuzamosan megjelentek olyanok is, akik az akár jóval magasabb költségű személyi kölcsönt választják megtakarításaik kiegészítéseként. Minél előbb le akarják tudni a végtörlesztést az emberek és reménykednek, hogy az "őrület" után kedvezőbb jelzáloghitellel tudják kiváltani a most felvett személyi kölcsönt.

Meddig lehet utalni a munkáltatói kölcsönöket?
December 31-ig meg kell történnie a munkáltatói kölcsön folyósításának, amennyiben a vissza nem térítendő támogatásként kapható 7,5 millió forintból szeretnénk végtörleszteni. A szűk határidő után már nincs lehetőség így pénzhez jutni, de adómentes kölcsön még kapható január végéig. Összefoglaltuk mindazt, amit a munkáltatói kölcsönből végtörlesztőknek tudnia kell!

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?