5 °C Budapest

Elszállt a rezsi, 9 hosszúhétvége is lesz idén - a hét hírei

Pénzcentrum
2012. január 1. 15:04

Az év utolsó hete is rejtegetett izgalmakat a Pénzcentrum.hu olvasóinak. A csonka hét elején például megmutattuk, miként szálltak el a lakásfenntartási kiadások alig 10 esztendő leforgása alatt Magyarországon. A számokat látva sokan nem örülhetnek, főként, hogy a friss hírek szerint jövőre tovább emelkednek az energiaárak. Ezenkívül megmutattuk azt is, hogy a hosszú hétvégékben igen karcsú 2011-es esztendő után, mennyi csonkahéttel kalkulálhatunk jövőre. Elkalauzoltuk olvasóinkat a karácsony utáni leárazások világába, s jó tanácsokkal láttuk el azokat, akik vissza szeretnék váltani a szeretteiktől kapott feleslegesnek bizonyult ajándékokat. Természetesen az év utolsó hete sem telhetett el a végtörlesztésről szóló cikkek nélkül, főként, hogy a bankok szerint rengetegen az utolsó pillanatokra hagyták kérvényük beadását. Ezek a hét legfontosabb hírei a Pénzcentrum.hu-n; a teljes cikk elolvasásához kattints a címekre.

Elszállt a rezsi Magyarországon: tippek a spóroláshoz
Rohamos léptekben emelkednek a lakosság terhei; alig tíz év leforgása alatt megháromszorozódtak az egy főre eső lakásfenntartási kiadások, miközben a családi kassza egyre csak karcsúsodott. A számok mindenképp elgondolkodtatóak és valamiféle gazdaságossági fordulat megtételére, takarékosságra ösztönöznek. Természetesen nem kell feltétlenül a méregdrága energetikai felújításokra gondolni, hiszen néhány egyszerű és ésszerű lépéssel is rengeteget spórolhatunk meg.

Kapcsolódó anyagaink:
-
Nem segít a rezsi befagyasztása: ezért mondott le az államtitkár?
- Fagyos év lehet 2012: emelkednek az energiaárak

Ezeken a napokon nem dolgozunk jövőre: elő a naptárral
Októberben jelent meg a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről. Jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket - igaz, ezeket előbb-utóbb le is kell dolgozni.

Mikor indulnak a nagy leárazások?
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint december 27-én már beindulnak a karácsony utáni leárazások. A kereskedők már nem várnak januárig, hanem a két ünnep közötti időszak első napjától kezdve indítják az akciókat. Az idei karácsonyi szezon újdonsága volt, hogy rengeteg boltban találkozhattunk szezonközi leárazásokkal is.

Kezdődik: megint tömeg van a magyar boltokban
A Pénzcentrum.hu információi szerint több budapesti bevásárlóközpontban már a keddi nyitásnál nagyobb sorok alakultak ki. A vevők elsősorban a műszaki üzletek vevőszolgálatainál várnak arra, hogy kicserélhessék vagy megjavíttassák karácsonyra kapott ajándékaikat.

Meglepetés: az Auchan veszi meg a Corát
Az Auchan csoport és a Louis Delhaize csoport a mai napon bejelentette, hogy a két csoport között megállapodás született, amelynek értelmében az Auchan Magyarország felvásárolja a Magyar Hipermarket hét magyarországi Cora hipermarketét, a hozzájuk tartozó földterületeket és butiksorokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem fontos az egészség, a betegeket támogatja a kormány
Két napjuk van már csak az egészségpénztári tagoknak, hogy a megtakarításaikat jövő évi sportbérlet vásárlására fordítsák, vagy gyógyfürdő-szolgáltatásokra, illetve wellnesüdülésre fizessenek be belőle. Január 1-től ugyanis már nem lehet az egészségpénztári megtakarításokat ezekre a célokra fordítani. A december 31-ig megvásárolt bérleteket, gyógy-szolgáltatásokat még kifizetik a pénztárak.

Innen is lehet pénzt szerezni: a végtörlesztők utolsó reménye?
Egyre nehezebb forinthitelhez jutni a végtörlesztőknek. Ezzel párhuzamosan megjelentek olyanok is, akik az akár jóval magasabb költségű személyi kölcsönt választják megtakarításaik kiegészítéseként. Minél előbb le akarják tudni a végtörlesztést az emberek és reménykednek, hogy az "őrület" után kedvezőbb jelzáloghitellel tudják kiváltani a most felvett személyi kölcsönt.

Meddig lehet utalni a munkáltatói kölcsönöket?
December 31-ig meg kell történnie a munkáltatói kölcsön folyósításának, amennyiben a vissza nem térítendő támogatásként kapható 7,5 millió forintból szeretnénk végtörleszteni. A szűk határidő után már nincs lehetőség így pénzhez jutni, de adómentes kölcsön még kapható január végéig. Összefoglaltuk mindazt, amit a munkáltatói kölcsönből végtörlesztőknek tudnia kell!

 

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem