200 alatt maradt a kilakoltatások száma

Pénzcentrum
2011. december 6. 15:01

2011 harmadik negyedévében is emelkedett Magyarországon a végrehajtások száma. Az első negyedévhez képest 15 százalékos, a második negyedévhez képest pedig 5 százalékos az emelkedés. A korábban napvilágot látott több ezres, százezres számokkal ellentétben azonban 2011-ben az ingatlan árveréseket követő kilakoltatások száma 200 alatt maradt.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara statisztikái alapján 2011 harmadik negyedévében a Kamarához beérkezett ügyek száma összesen 135 145 volt, ami 14 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakában beérkezett 93 262 ügyhöz képest. A végrehajtási ügyek többsége továbbra is "kis követelés", ami nem éri el a százezer forintos összeghatárt, és mindössze 20 százalékban beszélhetünk 500 ezer Ft feletti követelésről.

Az úgynevezett "kis követelések" többnyire közüzemi tartozásból állnak össze: víz, áram, gázdíj, valamint mobilszolgáltatónál és parkoló társaságnál be nem fizetett tartozás. 2011 harmadik negyedévében 705 alkalommal került sor sikeres ingatlanárverésre, ez az érkezett ügyszám 0,52%-a. 2010 harmadik negyedévéhez képest ez a szám 34%-kal emelkedett. Az ingatlan árverések nagyjából 50%-a volt lakóingatlan árverés.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?