13 °C Budapest

Társasházban laksz? Már él a kormány új szuperpályázata

Pénzcentrum
2011. december 5. 20:04

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 700 millió forint keretösszegben ír ki pályázatot az Új Széchenyi Terv keretében egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására. A ma megnyíló konstrukció célja a többlakásos lakóépületekben üzemelő, fűtő- vagy vízmelegítő-berendezések égéstermékeit elvezető egycsatornás gyűjtőkémények biztonságtechnikai korszerűsítése.

A társasházak és lakásszövetkezetek épületeik, a helyi önkormányzatok saját tulajdonú bérházaik gyűjtőkéményeinek felújítására nyújthatnak be pályázatot 2011. december 5-étől. A támogatás a többlakásos lakóépületek gyűjtőkéményeinek és az ezekhez kapcsolódó füstcsövezés lakáscélú helyiségeire jutó kéményszakaszainak a korszerűsítésére igényelhető. A fejlesztések eredményeként megoldható a tüzelőberendezések által előállított égéstermékek biztonságos elvezetése, megakadályozható életbiztonságot veszélyeztető visszaáramlásuk.

A pályázati forrás a teljes beruházási érték 40 százalékát fedezheti, de lakásonként legfeljebb 150 ezer forint támogatás nyerhető el. A pályázat lehet kétlépcsős vagy egylépcsős, attól függően, hogy az önkormányzat támogatja-e az adott pályázatot.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású. A pályázatok 2011. december 5. és 2012. június 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be kizárólag elektronikus úton, a pályázati oldalon keresztül. Részletes információk pedig a kormányportálról és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapjáról tölthetőek le.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm