16 °C Budapest

Tankoljunk vagy ne tankoljunk: az itt a kérdés

Pénzcentrum
2011. június 6. 10:32

Bár az olaj árfolyama emelkedett a múlt héten, a forint sokat erősödött a dollárhoz képest, ami összességében az autósok malmára hajthatja a vizet az előttünk álló héten. A legnagyobb valószínűsége ugyanis annak van, hogy a benzin és a gázolaj esetében is csökkennek majd az árak.

FRISS! Öt forinttal csökken a benzin ára szerdától

Bár a mögöttünk álló héten a várakozásoknál gyengébb makrogazdasági adatok láttak napvilágot a tengerentúlon, a világ legnagyobb olajfogyasztójának gazdasági kilátásait beárnyékoló számok nem hatottak érdemben az olajárra. Annak átlagos árfolyama ugyanis emelkedéssel nyugtázta a hetet. Az olajár mozgását követték a finomított termékek is, így a gázolaj dollárban mért jegyzésára 2,6%-kal, a benziné 0,6%-kal került feljebb.

 


A forint azonban nagyot erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 191,1-es átlagár után az utóbbi napokban 184,6-es átlagos érték alakult ki), melyben a rossz makroadatok hatására az euróval szemben is megingó zöldhasú játszotta a főszerepet. Összességében tehát hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a héten 2,8%-kal, a gázolajé pedig 0,9%-kal került lejjebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Portfolio.hu elemzőjének véleménye szerint az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján tehát legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az előttünk álló héten lefele veszi majd az irányt az üzemanyagok ára. Amennyiben sor kerül majd az árak változására, úgy a benzin esetében méretesebb lehet az árcsökkenés.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem