Százmilliós széfet nyitott Sebestyén Balázs? Képeken az Év Háza

2010. augusztus 16. 16:58

Ingatlanpiaci szakértők szerint akár 100 millió forintot is megérhet az a ház, amelyet az RTL Klub és a Class FM sztárja vásárolt a Pest megyei Diósdon. Sebestyén Balázs nem bízta a véletlenre, olyan ingatlant választott, amely két évvel ezelőtt bezsebelte az Év Háza díjat. A műsorvezető több évnyi spórolás után mélyen belenyúlt a családi kasszába, de a teljes vételárat így is csak lakáshitel igénybevételével tudta finanszírozni.


A hatszobás ház eredeti hirdetésében még 129 millió forint szerepelt, de az irányárból jócskán engedett az eladó. A 860 négyzetméteres telken fekvő ház hasznos alapterülete 360 négyzetméter. A hírek szerint a volt tulajdonos a házban hagyja a luxuskonyha bútorait és a konyhagépeket.

Forrás: azevhaza.hu

A különleges építészeti megoldásokkal megálmodott és minőségi anyagokból felépített ház legalsó szintjén pihenő szaunát is kialakítottak, a terasz pedig olyan faburkolatot kapott, amely az egyik legellenállóbb a piacon.

Forrás: azevhaza.hu

Egy diósdi ingatlanközvetítő szerint a helyi családi házak átlagára 50-60 millió forint között mozog, de a kínálatban több tucat százmillió forint feletti, sőt néhány 200 millió forintot meghaladó irányáron hirdetett ingatlan is megtalálható.

Forrás: azevhaza.hu

Nem tudni pontosan, hogy a műsorvezető milyen összegű lakáshitelt vett fel, de a jelenlegi hitelpiaci környezetben nagyon nehéz több tízmillió forintos kölcsönhöz jutni. Csak hogy érzékeltessük a teher nagyságát, amennyiben Sebestyén például 50% önerővel rendelkezett, akkor a másik 50 millióra (9%-os THM-et és 20 éves futamidőt feltételezve) havonta 412 ezer forintot kellene törlesztenie.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?