18 °C Budapest

Tatabánya méretű kert eladó

2010. július 6. 15:02

Szomszéddal aligha fog találkozni az a szerencsés tulajdonos, aki megveszi azt a vidéki ingatlant Walesben, mely hegyekkel, erdőkkel, és a Vyrnwy-tóval együtt több, mint 94 négyzetkilométeren terül el.

A Tatabánya nagyságú telek emberemlékezet óta a legnagyobb, amit eladásra szánnak, összesen 11 millió fontért (3,8 milliárd forintért). Kastély ugyan nincs a több, mint 13 ezer focipálya méretű telken, azonban természetvédelmi terület, valamint egy viktoriánus duzzasztógát, ami az első kőgát volt Európában.

Forrás: www.dailymail.co.uk


A gátat a Liverpool Corporation építette 1892-ben a több, mint 100 km-re lévő város vízellátásának biztosításához. A földterület nagy része közterület volt, és csak kisebb hányadát teszi ki a köznemesektől felvásárolt részek. A terület természetvédelmi övezetté nyilvánításért az ott található Llanwddyn nevű falut lerombolták, elárasztották, és távolabb újjáépítették.

Forrás: www.dailymail.co.uk


1974-ben a területileg illetékes vízmű, a Severn Trent Water felvásárolta a földrészt, most pedig 125 évre lízingbe kínálja. A társaság továbbra is felügyelete alatt tartaná, hiszen Liverpool vízellátása továbbra is a területtől függ.

A gyönyörű természeti adottságokon kívül számos építmény is tartozik a telekhez: 14 bérbe adott farm, 31 kisebb lakó-, illetve mezőgazdasági épület, valamint egy tóparti kávézó is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?