21 °C Budapest

Szélparkokba fektetett a Google

Pénzcentrum
2010. május 4. 10:10

A Google bevásárolta magát két amerikai szélparkba. Ez a zöldenergiák után töretlen érdeklődést mutató társaság első ilyen jellegű tranzakciója, a Google 38.8 millió dolláros befektetéssel kisebbségi részesedést szerzett a két szélparkban.

Az érintett két észak-dakotai szélparkot a NextEra Energy Recources fejlesztette, és összteljesítménye 169.5 MW. Ez a Google első kereskedelmi méretű erőműbe történő beruházása. A két szélpark az elérhető legmagasabb technológiai színvonalat képviseli.

A New York Times írása szerint a mostani beruházás során az internetmamut kihasználja a megújuló energiák promotálására Amerikában alkalmazott adókedvezményeket is.

A Google régóta érdekelt a zöld technológiák támogatásában, korábban több cég elindulását is segítették (eSolar, AltaRock), valamint nemrég saját energiakereskedő céget is alapítottak a Google megfelelő tisztaságú áramellátásának megszervezésére.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?