15 °C Budapest

Áprilistól már 15%-kal emelnének a gáz árán?

Pénzcentrum
2010. február 25. 08:21

Április elsejétől akár 15%-kal is emelkedhet a lakossági gáz ára, írja a mai Népszabadság kormánykörökből származó információkra hivatkozva. Az emelésben a nemzetközi ármozgások lekövetésén felül állítólag egy - korábban már alkalmazott - 4 Ft-os is tétel is bevezetésre kerülne, ami a következő téli emelkedést hivatott enyhíteni.

Mint arról mostanság már több szakértő is megemlékezett, idén összességében 5-10%-os gázáremelkedés várható az olajár-mozgások, valamit a forint/dollár árfolyam alakulásától függően, és volt aki hozzátette, hogy ezt az emelést akár már áprilisban is megléphetik, ugyanis a nyári szezonra visszaeső fogyasztás mellett ez nem érinti - hirtelen - olyan kellemetlenül a fogyasztókat.


A napilap értesülései szerint a Magyar Energia Hivatal (MEH) ezzel párhuzamosan ismét bevezetne egy olyan korrekciós díjelemet, ami a következő fűtési szezonban - esetlegesen - bekövetkező áremelkedés nagyságát tompítaná, erre már volt példa a tavalyi félévben, akkor e díjelem nagysága 4 Ft körül volt.

Persze a labda alapvetően a szolgáltatóknál van, tőlük függ, hogy nyújtanak-e be árváltoztatási kérelmet a MEH-hez, vagy sem, amelyet követően már a Hivatal és képletek dolga meghatározni, hogy mekkora lehet az indokolt változtatás mértéke.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szintén kifut a gáz- és távhőtámogatás áprilist követően, a Valutaalapnak tett vállalás értelmében. A napilap értesülései szerint a jelenleg a legnagyobb támogatásban részesülők száma közel félmillió fő.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?