3 °C Budapest

Tudatosan sértett törvényt Oszkó! Válságvilla képpel

Pénzcentrum
2009. szeptember 24. 09:02

Bevallotta Oszkó Péter, hogy tudatosan követett el szabálysértést budai luxusvillája építésénél. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a statikus javaslatára történt a kihágás, a pincét kellett az engedélyezett tervektől eltérően, nagyobbra megépíteni - írja a Magyar Hírlap.

A II. kerület polgármestere szerint szomorú, hogy éppen egy jogalkotó tesz ilyen kijelentést, hiszen neki különösen ügyelnie kellene a jogszabályok betartására. A válságkezelő pénzügyminiszter lazán értelmezte az építésügyi szabályozást.

Az  ügyet egyedi hatósági építésrendészeti eljárással vizsgálja a polgármesteri hivatal. A lehetséges kimenetke közé tartozik, hogy bírsággal együtt fennmaradási engedélyt kap az ingatlan, vagy a hatóság elrendelheti az eredeti állapot visszaállítását, azaz a házat el kell bontani.

Forrás: Magyar Hírlap

Oszkó vállalná a fennmaradási engedéllyel járó büntetést, amit jogkövető állampolgárként azonnal befizetne. Az ingatlanpiaci árak szerint egy hasonló ingatlan ára 300-400 millió forint.

A lap információi szerint Oszkó hetek óta nem fizette ki a festőket, akik levonultak az építési területről és otthagyták a minisztert.

Tízmilliós extra munkák az Oszkó-villán: itt a LISTA!

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?