4 °C Budapest

Oroszok foglalják el a megüresedett villákat

2009. augusztus 9. 08:01

Szivárognak szépen vissza az orosz milliomosok az Egyesült Államokba, ahogy a rubel árfolyama egyre kedvezőbb a dollárral szemben. Ráadásul most olcsón lehet kacsalábon forgó palotához is jutni.

2007 óta az amerikai ingatlanárak átlagosan 30 százalékkal estek vissza, egyes területeken még többel is. Ám ha ez nem lenne elég, az orosz rubel árfolyama 13 százalékkal emelkedett a dollárral szemben az idei, februárban tapasztalt szint óta. Egy amerikai ügyvéd szerint - aki 2007 óta körülbelül 300 ingatlant adott el orosz milliomosoknak - az ügyfelei hatalmas lehetőségnek tekintik a kialakult helyzetet. Manhattan belvárosában 29 százalékkal csökkentek az ingatlanárak, ám most hirtelen újra felkapottak lettek a luxusapartmanok, melyek ára akár többmillió dollár is lehet.


Az újjáéledő orosz érdeklődés tüzét táplálja az is, hogy az olajárak ismét emelkednek, vagyis az olajszektorban érdekelt üzletemberek pénztárcája ismét elkezdett vastagodni. Olyanannyira, hogy nemcsak a tengerentúlon támasztottak keresletet a luxuslakások iránt: londoni elemzők hasonló tendenciákról számoltak be a brit fővárosban is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 09:16