Oroszok foglalják el a megüresedett villákat

2009. augusztus 9. 08:01

Szivárognak szépen vissza az orosz milliomosok az Egyesült Államokba, ahogy a rubel árfolyama egyre kedvezőbb a dollárral szemben. Ráadásul most olcsón lehet kacsalábon forgó palotához is jutni.

2007 óta az amerikai ingatlanárak átlagosan 30 százalékkal estek vissza, egyes területeken még többel is. Ám ha ez nem lenne elég, az orosz rubel árfolyama 13 százalékkal emelkedett a dollárral szemben az idei, februárban tapasztalt szint óta. Egy amerikai ügyvéd szerint - aki 2007 óta körülbelül 300 ingatlant adott el orosz milliomosoknak - az ügyfelei hatalmas lehetőségnek tekintik a kialakult helyzetet. Manhattan belvárosában 29 százalékkal csökkentek az ingatlanárak, ám most hirtelen újra felkapottak lettek a luxusapartmanok, melyek ára akár többmillió dollár is lehet.


Az újjáéledő orosz érdeklődés tüzét táplálja az is, hogy az olajárak ismét emelkednek, vagyis az olajszektorban érdekelt üzletemberek pénztárcája ismét elkezdett vastagodni. Olyanannyira, hogy nemcsak a tengerentúlon támasztottak keresletet a luxuslakások iránt: londoni elemzők hasonló tendenciákról számoltak be a brit fővárosban is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem