23 °C Budapest

Összekacsintottak az ingatlanosok: megvan az új irány

Pénzcentrum
2009. augusztus 18. 13:02

A frissen napvilágot látott adatoknak köszönhetően minden jel arra utal, hogy a tőkeerős ingatlan befektetők többsége dél felé veszi az irányt. A spanyol statisztikai hivatal közzétette a lakáspiacról készített helyzetjelentését, ami befektetői szemmel igencsak kecsegtető elemeket tartalmazott.

A második negyedév végére éves szinten 26 %-os árcsökkenést regisztráltak a spanyol ingatlanpiacon, az új lakásoknál 18 %-os, a használt ingatlanoknál 33 %-os visszaesést mértek. A számokat összevetve a májusban mért átlagos 33 %-os zuhanással többen arra jutottak, hogy a piac elérte a mélypontot és - ha nem is kapcsol hegymenetbe, de - óvatosan elkezdhet kúszni felfelé.

Az egyre kisebb árcédulák vásárlásra ösztönzik a tőkeerős befektetőket, akik hosszútávon jelentős előny kovácsolhatnak, különösen a luxusingatlanok körében. A felső kategóriás ingatlanok iránti kereslet élénkülését a spanyol ingatlanosok tömörülése is megerősítette, de nem zárták ki az árak további csökkenését az év végéig.

A szervezet képviselője arról számolt be, hogy a széles kínálatnak köszönhetően a komoly szándékkal érkező vevők szinte minden kategóriában megtalálják, amit keresnek. Legyen szó tengerparti apartmanról, önálló házról, vagy villaépületről, de a telekkínálat sem merült még ki teljesen.

Egy kétszobás tengerparti lakást a legfelkapottabb területeken korábban 170 ezer euró feletti áron kínáltak, most jó, ha 120 ezerért meg tudnak tőle szabadulni. A kevésbé frekventált övezetekben 100 ezer euró alatt is találni lakásokat ebben a kategóriában. A luxus iránti kereslet továbbra is erős, a befektetők úgy vélik, hogy az árak stabilizálódása megkezdődött, néhány év elteltével pedig jelentős haszonnal lehet majd túladni a felső kategóriás ingatlanokon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Vissza a főoldalra!

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem