16 °C Budapest

Összekacsintottak az ingatlanosok: megvan az új irány

Pénzcentrum
2009. augusztus 18. 13:02

A frissen napvilágot látott adatoknak köszönhetően minden jel arra utal, hogy a tőkeerős ingatlan befektetők többsége dél felé veszi az irányt. A spanyol statisztikai hivatal közzétette a lakáspiacról készített helyzetjelentését, ami befektetői szemmel igencsak kecsegtető elemeket tartalmazott.

A második negyedév végére éves szinten 26 %-os árcsökkenést regisztráltak a spanyol ingatlanpiacon, az új lakásoknál 18 %-os, a használt ingatlanoknál 33 %-os visszaesést mértek. A számokat összevetve a májusban mért átlagos 33 %-os zuhanással többen arra jutottak, hogy a piac elérte a mélypontot és - ha nem is kapcsol hegymenetbe, de - óvatosan elkezdhet kúszni felfelé.

Az egyre kisebb árcédulák vásárlásra ösztönzik a tőkeerős befektetőket, akik hosszútávon jelentős előny kovácsolhatnak, különösen a luxusingatlanok körében. A felső kategóriás ingatlanok iránti kereslet élénkülését a spanyol ingatlanosok tömörülése is megerősítette, de nem zárták ki az árak további csökkenését az év végéig.

A szervezet képviselője arról számolt be, hogy a széles kínálatnak köszönhetően a komoly szándékkal érkező vevők szinte minden kategóriában megtalálják, amit keresnek. Legyen szó tengerparti apartmanról, önálló házról, vagy villaépületről, de a telekkínálat sem merült még ki teljesen.

Egy kétszobás tengerparti lakást a legfelkapottabb területeken korábban 170 ezer euró feletti áron kínáltak, most jó, ha 120 ezerért meg tudnak tőle szabadulni. A kevésbé frekventált övezetekben 100 ezer euró alatt is találni lakásokat ebben a kategóriában. A luxus iránti kereslet továbbra is erős, a befektetők úgy vélik, hogy az árak stabilizálódása megkezdődött, néhány év elteltével pedig jelentős haszonnal lehet majd túladni a felső kategóriás ingatlanokon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vissza a főoldalra!

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?