10 °C Budapest

Bíróságra citálja hazánkat Brüsszel!

Pénzcentrum
2009. április 15. 10:15

Az Európai Bizottság eljárást indít az Európai Bíróságon, mert azok az EU-állampolgárok, akik más tagországban levő ingatlanukat értékesítve vásároltak lakóingatlant Magyarországon, a visszterhes vagyonátruházási illetéket a megvásárolt ingatlan teljes vételára után kötelesek kifizetni, emiatt hátrányt szenvedhetnek.

Amennyiben magyarországi lakóingatlanát értékesíti az adófizető, csak akkor kötelezett illetékfizetésre, ha a vásárolt ingatlan értéke meghaladja az értékesített ingatlanét, ebben az esetben az illeték alapja a két ingatlan közti értékkülönbözet. Így azok a személyek, akik más tagállamban lévő lakóingatlanuk értékesítésével költöznek Magyarországra, hátrányt szenvedhetnek, mivel előfordulhat, hogy eredeti ingatlanuk után már korábban hasonló mértékű illetéket fizettek meg egy másik tagállamban.

A Bizottság úgy véli, hogy a magyar szabályozás korlátozza az Európai Unió polgárainak a tagállamok területén való szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogát, különösen pedig sérti a munkavállalók szabad mozgását és a letelepedés szabadságát. Mivel Magyarország a szóban forgó adójogszabályokat nem módosította, a Bizottság úgy határozott, hogy az Európai Bíróság elé terjeszti az esetet.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm