Nagyon megéri a szlovákoknak Magyarországon lakást venni

2009. április 10. 11:30

Az euró bevezetése és a forint drasztikus gyengülése már nemcsak a szlovákiai bevásárlóturistákat vonzza Magyarországra, ugyanis egyre többen vásárolnak ingatlant is nálunk -írja az Új Szó.

Pozsonyban és környékén már évekkel ezelőtt az egekbe szöktek az ingatlanárak, az olcsóbb ingatlanokra vágyók ezért már korábban felfedezték a határhoz közeli magyar és osztrák falvak és kisvárosok adta lehetőségeket.

Az érdeklődés megugrásához hozzájárult az euró bevezetése, és a forint jelentős gyengülése is. Míg 2007-ben átlagosan 224 forintot adtak egy euróért, tavaly decemberre a magyar fizetőeszköz árfolyama 263 forint/euróra, idén március elejére 316,50 forint/euróra zuhant. Mára ugyan valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz, azonban továbbra is 300 forint/euró körül mozog.

Mosonmagyaróváron, Rajkán vagy Dunakilitin egy tízáras telken fekvő új családi házhoz már 100-120 ezer euróért juthatnak hozzá a vásárlók. A Pozsonyhoz közeli szlovákiai falvakban ezzel szemben egy ilyen ingatlanért minimum 180 ezer eurót kérnek. Hasonló a helyzet az öregebb házakkal is, amelyek a Pozsonyhoz közeli magyarországi községekben 65-90 ezer euró közötti összegbe kerülnek.

Nem csalódnak azonban azok sem, akik luxusvillára vágynak, hiszen a határ innenső oldalán ezeket is lényegesen olcsóbban kínálják. Magyarországon az új építésű ingatlanok kerülnek annyiba, mint Pozsonyban és környékén a 40 éves lakások - nyilatkozta Roman Parobek, a Velvet Real ingatlanügynökség ügyvezetője.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16