1 °C Budapest

Nagyon megéri a szlovákoknak Magyarországon lakást venni

2009. április 10. 11:30

Az euró bevezetése és a forint drasztikus gyengülése már nemcsak a szlovákiai bevásárlóturistákat vonzza Magyarországra, ugyanis egyre többen vásárolnak ingatlant is nálunk -írja az Új Szó.

Pozsonyban és környékén már évekkel ezelőtt az egekbe szöktek az ingatlanárak, az olcsóbb ingatlanokra vágyók ezért már korábban felfedezték a határhoz közeli magyar és osztrák falvak és kisvárosok adta lehetőségeket.

Az érdeklődés megugrásához hozzájárult az euró bevezetése, és a forint jelentős gyengülése is. Míg 2007-ben átlagosan 224 forintot adtak egy euróért, tavaly decemberre a magyar fizetőeszköz árfolyama 263 forint/euróra, idén március elejére 316,50 forint/euróra zuhant. Mára ugyan valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz, azonban továbbra is 300 forint/euró körül mozog.

Mosonmagyaróváron, Rajkán vagy Dunakilitin egy tízáras telken fekvő új családi házhoz már 100-120 ezer euróért juthatnak hozzá a vásárlók. A Pozsonyhoz közeli szlovákiai falvakban ezzel szemben egy ilyen ingatlanért minimum 180 ezer eurót kérnek. Hasonló a helyzet az öregebb házakkal is, amelyek a Pozsonyhoz közeli magyarországi községekben 65-90 ezer euró közötti összegbe kerülnek.

Nem csalódnak azonban azok sem, akik luxusvillára vágynak, hiszen a határ innenső oldalán ezeket is lényegesen olcsóbban kínálják. Magyarországon az új építésű ingatlanok kerülnek annyiba, mint Pozsonyban és környékén a 40 éves lakások - nyilatkozta Roman Parobek, a Velvet Real ingatlanügynökség ügyvezetője.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm