5 °C Budapest

Drágulnak a miskolci boltok a szlovákok miatt?

2009. április 6. 16:30

Továbbra is özönlenek a szlovák vásárlók a miskolci üzletekbe. Sok kereskedő igyekszik kihasználni az új vásárlóerőt -írja a boon.hu.

Az egyik belvárosi bevásárlóközpontban már nem újdonság, évek óta bevett és bevált szokás, hogy a kasszánál euróval is lehet fizetni. Ilyen népszerű azonban még sohasem volt a szolgáltatás, mint az utóbbi hónapokban.

"Nem csak szlovákok veszik igénybe - bár a legtöbben ők vannak -, hanem a külföldön dolgozó magyarok és azok is, akiknek egy utazás után maradt némi eurójuk" - mondja el a bevásárlóközpont egyik neve mellőzését kérő dolgozója. "Ők euróval fizetnek, mi forintban adunk vissza. Így olyan, mintha beváltották volna. Csak nekünk jobb az árfolyamunk, mint a pénzváltónak" - tájékoztat. Majd hozzáteszi azt is: a stabil euró-árfolyam óta körülbelül háromszorosára növekedett az euróval fizetők száma. A szlovákok sokkal többet költenek, mint a helyi lakosság, de a bevásárlóközpontban nem terveznek áremelést. Viccesen megjegyzik: már így is elég drágák.

A szomszédos pénzváltóban viszont nem tapasztalnak érdemi változást. "Az érdekes az, hogy a szlovákok sokszor öt eurókat váltanak be. Nem tudom, mit kezdenek olyan kevés pénzzel!" - húzza fel a vállát a pénzváltóban dolgozó hölgy. "Egy hónapja volt az igazi dömping, ez azóta már lecsengőben van. Lehet, hogy most már inkább bankkártyával fizetnek" - találgat.

A Széchenyi utca butikjaiban kérdezősködve mindössze egyvalaki számol be arról, hogy a tavaszi ruhakollekciót már valamivel borsosabb áron kínálják a vevőknek, tekintve, hogy - mint mondják - a szlovákok úgyse nézik a pénzt. A többi boltban inkább kedvezményekkel csalogatják őket.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?