21 °C Budapest

Életveszélyes lehet a kandalló!

Pénzcentrum
2008. november 4. 14:30

Egy mosonmagyaróvári háromgyermekes család egy tágas, könnyűszerkezetes házba költözött, de örömük nem sokáig tartott, ugyanis feltűnt nekik, hogy miközben az általuk használt kályha már kihűlt, mögötte a fal még mindig forró. A kiérkező tűzoltók állapították meg a fal kibontása után, hogy abban egy tűzfészek van. A tűz csak a szerencsének és a gyors intézkedésnek köszönhetően nem tudott kitörni - írja az ingatlanmagazin.com.

Az eset mindenesetre sok tanulsággal szolgál a könnyűszerkezetes házakban lakóknak. A praktikus és gyorsan felépíthető házakban be kell tartani néhány fontos szabályt: a fal mellé 10 centi vastag előtét falat kell rakni tűzálló elemekből, ami legalább 30 centiméterrel emelkedik a tüzelőberendezés fölé. Erre még egy kőzetgyapotréteget is kell erősíteni, sőt, a kályha és az utolsó réteg között légrésre is szükség van.

Tovább a teljes cikkre...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2023. március 23. 15:09