14 °C Budapest

Életveszélyes lehet a kandalló!

Pénzcentrum
2008. november 4. 14:30

Egy mosonmagyaróvári háromgyermekes család egy tágas, könnyűszerkezetes házba költözött, de örömük nem sokáig tartott, ugyanis feltűnt nekik, hogy miközben az általuk használt kályha már kihűlt, mögötte a fal még mindig forró. A kiérkező tűzoltók állapították meg a fal kibontása után, hogy abban egy tűzfészek van. A tűz csak a szerencsének és a gyors intézkedésnek köszönhetően nem tudott kitörni - írja az ingatlanmagazin.com.

Az eset mindenesetre sok tanulsággal szolgál a könnyűszerkezetes házakban lakóknak. A praktikus és gyorsan felépíthető házakban be kell tartani néhány fontos szabályt: a fal mellé 10 centi vastag előtét falat kell rakni tűzálló elemekből, ami legalább 30 centiméterrel emelkedik a tüzelőberendezés fölé. Erre még egy kőzetgyapotréteget is kell erősíteni, sőt, a kályha és az utolsó réteg között légrésre is szükség van.

Tovább a teljes cikkre...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem