19 °C Budapest

Féláron osztják az újépítésű lakásokat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 09:30

Csaknem felére árazta le üresen álló újépítésű lakásait a brit fejlesztő óriás Barratt Homes, miután a vásárlók a hitelválság miatt képtelenek megfelelő finanszírozást találni, ezáltal nem tudnak lakást venni.

Az akció keretében a legalább öt lakást vásárló befektetők 43%-os kedvezményt kapnak a vételárból. Elemzők szerint ez még a legrosszabb várakozásokat is túlszárnyalja, a jelzálogóriás Halifax pedig egy éven belüli 10%-os ingatlan árcsökkenésről számolt be, szintén nem éppen rózsás képet festve a helyzetről.

Látható, hogy a fejlesztők először a befektetési céllal vásárlókat igyekeznek megcélozni, hiszen ez a szegmens esett vissza leginkább. Amint arról korábban beszámoltunk, az érdeklődés elnyomásában a bankok játsszák a főszerepet, a szigetországban ugyanis rohamosan szüntetik meg a legattraktívabb hitelkonstrukciókat.

Egyetlen év alatt a befektetési céllal vásárlóknak kínált hiteltermékek 85%-a tűnt el a piacról, jelentősen megnehezítve ezzel a potenciális célpontokra vadászók helyzetét. Kérdés, hogy a drasztikus leárazás mennyire nyeri el a befektetők bizalmát, és milyen képet fest a szakma várakozásairól.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?