16 °C Budapest

Féláron osztják az újépítésű lakásokat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 09:30

Csaknem felére árazta le üresen álló újépítésű lakásait a brit fejlesztő óriás Barratt Homes, miután a vásárlók a hitelválság miatt képtelenek megfelelő finanszírozást találni, ezáltal nem tudnak lakást venni.

Az akció keretében a legalább öt lakást vásárló befektetők 43%-os kedvezményt kapnak a vételárból. Elemzők szerint ez még a legrosszabb várakozásokat is túlszárnyalja, a jelzálogóriás Halifax pedig egy éven belüli 10%-os ingatlan árcsökkenésről számolt be, szintén nem éppen rózsás képet festve a helyzetről.

Látható, hogy a fejlesztők először a befektetési céllal vásárlókat igyekeznek megcélozni, hiszen ez a szegmens esett vissza leginkább. Amint arról korábban beszámoltunk, az érdeklődés elnyomásában a bankok játsszák a főszerepet, a szigetországban ugyanis rohamosan szüntetik meg a legattraktívabb hitelkonstrukciókat.

Egyetlen év alatt a befektetési céllal vásárlóknak kínált hiteltermékek 85%-a tűnt el a piacról, jelentősen megnehezítve ezzel a potenciális célpontokra vadászók helyzetét. Kérdés, hogy a drasztikus leárazás mennyire nyeri el a befektetők bizalmát, és milyen képet fest a szakma várakozásairól.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?