33 °C Budapest

Féláron osztják az újépítésű lakásokat!

Pénzcentrum
2008. október 2. 09:30

Csaknem felére árazta le üresen álló újépítésű lakásait a brit fejlesztő óriás Barratt Homes, miután a vásárlók a hitelválság miatt képtelenek megfelelő finanszírozást találni, ezáltal nem tudnak lakást venni.

Az akció keretében a legalább öt lakást vásárló befektetők 43%-os kedvezményt kapnak a vételárból. Elemzők szerint ez még a legrosszabb várakozásokat is túlszárnyalja, a jelzálogóriás Halifax pedig egy éven belüli 10%-os ingatlan árcsökkenésről számolt be, szintén nem éppen rózsás képet festve a helyzetről.

Látható, hogy a fejlesztők először a befektetési céllal vásárlókat igyekeznek megcélozni, hiszen ez a szegmens esett vissza leginkább. Amint arról korábban beszámoltunk, az érdeklődés elnyomásában a bankok játsszák a főszerepet, a szigetországban ugyanis rohamosan szüntetik meg a legattraktívabb hitelkonstrukciókat.

Egyetlen év alatt a befektetési céllal vásárlóknak kínált hiteltermékek 85%-a tűnt el a piacról, jelentősen megnehezítve ezzel a potenciális célpontokra vadászók helyzetét. Kérdés, hogy a drasztikus leárazás mennyire nyeri el a befektetők bizalmát, és milyen képet fest a szakma várakozásairól.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem