19 °C Budapest

Ingatlant 10%-kal olcsóbban? Szinte csak kérni kell!

Pénzcentrum
2008. szeptember 29. 09:30

Egyre szélesedik a szakadék az ingatlanok meghirdetett ára és a tényleges tranzakciós árak között Nagy-Britanniában a Royal Institution of Chartered Surveyors legfrissebb kutatása szerint.

Az ingatlanok átlagosan 9%-kal a meghirdetett ár alatt kelnek el, a szigetország egyes régióiban azonban az eladóknak 12,5%-ot is engedniük kell, ha meg akarnak szabadulni ingatlanjaiktól.

Az RICS szakértői szerint a helyzet tovább romolhat, mivel a gazdasági válság hatásai egyre jobban láthatóak mindenki számára. A szakadék kiszélesedésével azonban egyre több ragadozó típusú vásárló jelenik meg a piacon, ők igyekeznek a lehető legjobb ingatlanokat a legalacsonyabb áron megkaparintani, miközben rengeteg vevő kiszorult a piacról a jelzálogpiaci szigorítások miatt.

Regionális bontásban nézve Észak-Angliában vannak a legrosszabb helyzetben az eladók, itt ugyanis átlagosan 12,5%-ot is engedniük kell a meghirdetett árból, míg Londonban ez a különbözet 8,5%-ra tehető.

Az adatok rávilágítanak, hogy a skót ingatlanpiacot eddig szinte érintetlenül hagyta a válság, ott csupán 2,4%-os a meghirdetett és a tranzakciós ár különbözete, szakértők szerint azonban ez a paradicsomi állapot csak átmeneti.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44