Legyen legális az online kaszinó - óriási üzlet a tengerentúlon!

Pénzcentrum
2008. július 16. 09:30

Most már tanulmány is kimondja, Kanadának és az Amerikai Egyesült Államoknak legalizálniuk kellene az online szerencsejátékot és megfelelően szabályozni annak érdekében, hogy visszaszorítsák azok káros hatásait. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, az online szerencsejátékosok sokkal gyakrabban és agresszívebben játszanak, mint azok, akik valós kaszinókba járnak.

A kanadai Western Ontario-i Egyetem és a las vegasi Nevadai Egyetem közös tanulmánya szerint a tiltások és a jelenleg hatályos jogszabályok ellenére az online szerencsejáték könnyedén elérhető az interneten keresztül. Persze az internetes kaszinókban hatalmas üzlet rejlik, világszinten közel 10 milliárd dollárt (1,4 ezer milliárd forintot) költenek el az emberek egy év alatt ilyen helyeken.

Azonban az online szerencsejáték problémás, ugyanis aki az interneten keresztül játszik, sokkal könnyebben függővé válik - mutat rá a tanulmány -, hiszen itt sokkal könnyebben álruha mögé tudnak az emberek bújni, s jóval egyszerűbben napi rutinná válik a fogadás, a játék.

A tanulmányban 20 hagyományos kaszinóba járó játékost és 10 online játékost kérdeztek meg, a válaszokból egyértelműen kiderült, hogy ez utóbbiba tartozók gyakrabban és agresszívebben játszanak.

A felmérés készítői szerint az egyik lehetséges megoldás, hogy az egyes országok kormányai arra késztetik a nagy kaszinót üzemeltető cégeket, hogy lépjenek be egy teljesen új, és leszabályozott online szerencsejáték-piacra. Kanadára vonatkozóan pedig azt a javaslatot tették, hogy vezessenek be jóval hatékonyabb eszközöket, így például a feliratkozáskor a kor ellenőrzését, a megtehető tétek limitálását, illetve kötelező "lehűtési-időszakokat", amikor is a játékosok egy bizonyos ideig nem tudnak tétet tenni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35