Megújult a balatonfüredi Horváth-villa!

Pénzcentrum
2008. július 22. 10:45

Régi fényében tündököl a balatonfüredi Horváth-villa. Az első Anna-bálok helyszíne, Balatonfüred nagy múltú épülete visszakapta a reformkori fényét. A patinás villát az AL Holding ingatlanberuházó újította fel. Az újjáépített, copf stílusú, 46 luxuslakásból álló villa hűen tükrözi kora szellemét.

A Horváth-villa építtetőinek - Mária Terézia testőrének, II. Zsigmondnak, és Horváth Anna férjének, Varasdy Gludovácz Józsefnek -, elképzelése szerint vendégfogadásra, az illusztris látogatók színvonalas kiszolgálására, szórakoztatására épült 1796-ban. II. Zsigmond örökösei, és később az új tulajdonosok is követték az örökhagyó rendelkezését. A reformkor idején szerzett igazán nagy hírnevet a villa, amikor is 1825. július 26-án, Anna napkor itt tartották az első Anna-bált a házigazda Szentgyörgyi Horváth Fülöp János Anna lánya tiszteletére.


Forrás: flickr.com

Az AL Holding ingatlanberuházó 2004-ban azzal a céllal kezdett hozzá a műemlék szempontból igen rossz állapotban lévő, 208 éves épület rekonstrukciós munkálatainak, hogy a villa a felújítás után hitelesen idézze a kor szellemét, a Horváth család szellemiségét. A Horváth-villa fennállásának legutolsó 53 évében ugyanis több olyan átalakítás is történt, ami megváltoztatta az épület belső struktúráját, és kis mértékben a külső architektúrát is érintette. "Határozott célunk volt, hogy a belső átépítések során az eredeti funkciót a modern igényekhez adaptálva értelmezzük újra" - mondta Hunyady Attila, az AL Holding elnöke a beruházásról.

A műemléki felújítás során az egyik lépcsőház visszakerült az eredeti helyére, valamint ismét látható az egykori boltozatos kapuátjáró. A műemléképület patinás falai között a folyosók fa nyílászárói és a kő padlóburkolat is a korabeli nemes anyaghasználatot idézik. A Horváth-villa lakásainak értékesítése 2004 nyarán kezdődött, az első lakásokat 2005 nyarán adta át a beruházó. Az újjáépített kétemeletes, tiszta copf stílusú Horváth-villában 46 luxus kényelmű otthont alakítottak ki.

Anna-bál

Balatonfüred legrangosabb eseménye a 183 éves múltra visszatekintő Anna-bál, melyet minden év júliusában az Anna naphoz legközelebb eső hétvégén rendeznek meg. A reformkori Anna-bálokon a haza legjelesebb személyiségei is megjelentek - szívesen látott vendég volt például a Horváth-házban Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály, Blaha Lujza. A füredi mulatság mindig is az ország legrangosabb báljai közé tartozott. Idén az Anna-bál ugyanúgy, ahogy az első is, pontosan Anna napra esik. Július 26-án rendezik meg az Anna Grand Hotelben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

AL Holding

A 100%-osan magyar tulajdonú AL Holding Zrt. lakóingatlan beruházó 1999 óta aktív szereplője a hazai ingatlanpiacnak. Kilenc éves működése során a versenytársakhoz képest összességében a legtöbb új lakást (2500 db) adta át a budapesti vásárlóknak. Az új lakások építésében szerzett kiemelkedő tapasztalata, valamint stabil, meghatározó pozíciója a piacon hozzásegítette ahhoz, hogy lakáspiaci szakértővé és az egyik legmegbízhatóbb partnerré váljon, mind a pénzügyi befektetők, mind pedig a vásárlók szemében.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?