22 °C Budapest

Laktanyából üzletközpont: milliárdos győri beruházás!

Pénzcentrum
2008. május 30. 08:45

Folytatódik az egykori győri Frigyes laktanya százmillió eurós felújítási programja. Az osztrák beruházó már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, üzlet-és irodaközpontot alakítanak ki a héthektáros területen. A XIX. században épült katonai kiképzőközpont a második világháború után a szovjet csapatok vették át és a rendszerváltásig szinte teljesen lepusztították - írja a Napi Gazdaság.

A statikailag menthetetlen épületrészeket el kívánják bontani, csak a jó állapotban maradt szárnyakat állítanák helyre eredeti formájukban. A helyi önkormányzat évek óta tervezi az ex-laktanya hasznosítását, várhatóan a jövő év végére elkészülhet a beruházás. A fejlesztő a volt tiszti kaszinót már felújította és a korábban altiszti kaszárnyának használt épületet is rekonstruálta.

A szovjetek által épített egykori gyengélkedőt már elbontották, de a többi épületre vonatkozó védettség miatt még tartanak az egyeztetések a beruházó és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal között. A fejlesztő szerint a hat további épületből kettőt a rossz műszaki állapota miatt nem érdemes megtartani.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?