Dubai ingatlancsodák Romániában: már megérkeztek a munkagépek!

Pénzcentrum
2008. március 13. 10:07

A dubai ingatlanfejlesztő Fortune Group bejelentette, hogy több milliárdos projektbe fog Romániában, a globális terjeszkedés részeként. Azt már lehet tudni, hogy a két nagyszabású fejlesztéshez hasonló még nem volt Romániában, és az építkezéseket a cég az ország ingatlanpiacán már nagy tapasztalattal rendelkező Sadek Architects SRL vállalattal együtt tervezi megvalósítani...

Az első projekt vízparti, és közel 560 ezer négyzetméteren terül majd el Dél-Romániában. Számos apartmant, egy ötcsillagos szállodát, és felső kategóriás wellness központokat is magába foglal. A másik fejlesztés északon kezdődik, ami a tervek szerint egy exkluzív kialakítású lakóterület, ahol golf- és sípályák egyaránt megtalálhatóak lesznek, az ott lakók kényelméért és a kellemes időtöltésért. De a kettő abban mindenképpen megegyezik, hogy a hely, ahol építik őket, már jelenleg is nagy népszerűségnek örvend a turisták körében, így valószínűleg a későbbi eladásokkal sem lesznek problémák.

A hatalmas területeket és a belefektetett összeget tekintve viszont biztosan elmondható, hogy ez az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztés Romániában, de számos más országban sem találnánk még hasonlót sem. A Fortune Group ügyvezetője, Syed Mohammad Ali szerint mind a két építkezés a külföldi közönséget célozza meg, ugyanis az utóbbi időszakban egyre több brit, francia, és olasz befektető érdeklődik a folyamatosan fejlődő keleti piacok iránt.

Románia a természeti szépségeinek, a gazdag történelmének, és a változatos társadalmi szokásoknak köszönhetően ideális célpontja a befektetőknek és vásárlóknak. Lényegében emiatt tervezi a Fortune Group is a piacra való belépést ilyen komoly tervekkel. A fejlesztések méretének indokolja ezen kívül, hogy a vállalat sokkal többre értékeli, ha sikerül egy országban jelentős piaci részesedést szerezni, mint sok kicsit a világ sok országában.

A Romániába történő befektetési döntést egy két évre visszanyúló tervezési időszak előzte meg, amelynek során a román piaci feltételeket és a piaci környezetet vizsgálták, vajon érdemes-e egy ekkora volumenű befektetésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A románok örülhetnek a hirtelen érdeklődésnek, bár nem csak a dubai vállalat érdeklődött eddig, számos tengerentúli befektető is komoly érdeklődést tanúsított a feltörekvő ingatlanpiac iránt. Az árak ugyanis 2003 óta átlagosan 25 százalékkal emelkedtek. Az uniós csatlakozással ráadásul az ország minden segítséget megkap, hogy felzárkózhasson, így a további fejlődés szinte biztosított. A becsült növekedési ráta 2007 és 2016 között 7,9 százalékra tehető, ami lényegesen nagyobb, mint számos nyugati országban...

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 1. szerda
Fülöp, Jakab
18. hét
Május 1.
A Munka ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem