2 °C Budapest

Bűnözők vallanak a karácsonyról: "a legjobb alkalom"

Pénzcentrum
2007. december 19. 14:00

Jobb, ha nem a télapó megérkezésében reménykedünk, ha az ünnepek alatt idegen hangot hallunk a ház vagy éppen a kémény környékén. Már csak azért sem, mert a hagyományok szerint hozzánk a Mikulás hamarabb, idő hiányában december hatodikán látogat el és a karácsonyi ajándékot a szán nélkül érkező Jézuska hozza.

Egy nemzetközi biztosító társaság által megkérdezett hajdani tolvajok szerint ugyanis a karácsony az egyik legjobb alkalom arra, hogy nagyobb galibák nélkül jelentős hasznot hajtsanak fel az illegalitás mezejére tévedők. A megkérdezettek 78 százaléka vélte úgy, hogy az év során ez a három nap biztosítja a legjobb lehetőséget a lopásra, részben az emberek jóhiszeműsége, részben óvatlansága miatt.

Talán senkit sem lep meg, hogy a tolvajok elmondásuk szerint főként készpénzt és bankkártyákat keresnek, de szívesen fújják meg a könnyebb, feltűnés nélkül mozgatható elektronikai eszközöket: laptopokat, kamerákat, szórakoztatói elektronikai termékeket is és persze nem mondanak nemet az ékszerekre sem.

A rablók 80 százaléka vallotta, hogy a frissen megvásárolt termékeket a legkönnyebb ellopni, a végül elkötött ajándékok 82 százalékát még aznap vásárolták meg a gyanútlan karácsonyozók.

A meglopottak 84 százaléka óvatlansága miatt könnyű prédává teszi lakását, 93 százalékuk pedig szem előtt hagyja az értéktárgyait, melyek céltáblaként működnek a gyakorlott szemek számára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A "szakértők" azt tanácsolják, hogy azok, akik elutaznak, mindenképpen intézkedjenek arról, hogy valaki parkoljon házuk előtt, elkedvtelenítve az alkalmi tolvajokat. Aki ugyanis komolyan be szeretne menni a lakásba azt sem a felkapcsolt villany, sem a vadul vicsorgó házőrző nem tántorítja el.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem