4 °C Budapest

Bűnözők vallanak a karácsonyról: "a legjobb alkalom"

Pénzcentrum
2007. december 19. 14:00

Jobb, ha nem a télapó megérkezésében reménykedünk, ha az ünnepek alatt idegen hangot hallunk a ház vagy éppen a kémény környékén. Már csak azért sem, mert a hagyományok szerint hozzánk a Mikulás hamarabb, idő hiányában december hatodikán látogat el és a karácsonyi ajándékot a szán nélkül érkező Jézuska hozza.

Egy nemzetközi biztosító társaság által megkérdezett hajdani tolvajok szerint ugyanis a karácsony az egyik legjobb alkalom arra, hogy nagyobb galibák nélkül jelentős hasznot hajtsanak fel az illegalitás mezejére tévedők. A megkérdezettek 78 százaléka vélte úgy, hogy az év során ez a három nap biztosítja a legjobb lehetőséget a lopásra, részben az emberek jóhiszeműsége, részben óvatlansága miatt.

Talán senkit sem lep meg, hogy a tolvajok elmondásuk szerint főként készpénzt és bankkártyákat keresnek, de szívesen fújják meg a könnyebb, feltűnés nélkül mozgatható elektronikai eszközöket: laptopokat, kamerákat, szórakoztatói elektronikai termékeket is és persze nem mondanak nemet az ékszerekre sem.

A rablók 80 százaléka vallotta, hogy a frissen megvásárolt termékeket a legkönnyebb ellopni, a végül elkötött ajándékok 82 százalékát még aznap vásárolták meg a gyanútlan karácsonyozók.

A meglopottak 84 százaléka óvatlansága miatt könnyű prédává teszi lakását, 93 százalékuk pedig szem előtt hagyja az értéktárgyait, melyek céltáblaként működnek a gyakorlott szemek számára.

A "szakértők" azt tanácsolják, hogy azok, akik elutaznak, mindenképpen intézkedjenek arról, hogy valaki parkoljon házuk előtt, elkedvtelenítve az alkalmi tolvajokat. Aki ugyanis komolyan be szeretne menni a lakásba azt sem a felkapcsolt villany, sem a vadul vicsorgó házőrző nem tántorítja el.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?