23 °C Budapest

Te elmennél telelni ennyiért? A rekord-lista!

Pénzcentrum
2007. december 17. 13:00

Az alföldekhez és a Sziklás-hegységhez szokott amerikaiak számára sokkal inkább dombságnak tűnő hegységeivel hazánk egyértelműen nem kerülhet be a legtöbbek által megcélzott síparadicsomok közé. Így érthetően egyetlen magyar ingatlan sem pályázhat a világ legdrágább sí-menedékének címére.

Ennek ellenére érdemes lehet végigtekinteni mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy a legszebb helyeken, mégis a tömegturizmustól távol élvezhessük a téli sportok adta örömöket és a hegyek szépségét. Az amerikai Forbes szándékosan a legdrágább, legnívósabb sí-ingatlanokat gyűjtötte össze szerte a világon.

A legdrágább sí-menedékek listáján szereplő ingatlanok kínálati árából és a bérleti díjából is látszik, a nyugalomért és a luxus kialakításért fizetni kell. Bár az ingatlanok alapterületét csak néhány esetben adták meg az azokkal foglalkozó ügynökségek, a négyzetméterárak még igencsak nagy, 2000 négyzetméteres alapterület esetében is borsosak, több millió forintra rúgnak.

A Forbes által elkészült listán kiemelt súllyal szerepelnek a colorado-i Aspenben található ingatlanok. Ennek részben az az oka, hogy az európai adásvételek jó része ingatlanközvetítő kizárásával történik, illetve, hogy több európai országban a turisztikailag frekventált területek esetében korlátozzák a külföldiek
ingatlanvásárlását.


Európában ezért jellemzően inkább kiadják, mintsem eladják ezeket az ingatlanokat. Így van ez a svájci Klostersben található házzal is, mely a 6 szobához tartozó ugyanennyi fürdőszoba mellett szaunával, gőzfürdővel, borospincével és DVD-gyűjteménnyel várja a pihenni vágyókat. A 2,3 millió forintos éjszakánkénti bérleti díj fejében a bérlő néhány percnyi távolságban érezheti a legnívósabb pályákat.

Klosters, Svájc

Forrás: Forbes


A Hala Ranch-chel már többször találkozhattak azok, akik nyomon követik a világ legdrágábbjaihoz tartozó ingatlanokat sorsát. Az aspeni villa többek között fedett teniszpályával, medencével és saját benzintöltő állomással is rendelkezik. Értékét pedig nagyban növeli a hozzá tartozó terület nagysága.

Hala Ranch, Aspen Colorado

Forrás: Forbes

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Aspenen kívül már "olcsóbban" vásárolhat az, aki még mindig nyugalomra és a természet közelségére vágyik. A wyomingi Wilsonban található Crescent H Ranch-hoz például már 4 millió forintért hozzá lehet jutni. A jutányos árért a csodálatos építményen kívül 35 hektáros terület is jár.

Crescent H Ranch, Wilson Wyoming

Forrás: Forbes


Az európai és az egyesült államokbeli célpontokon kívül egyetlen kanadai vendégháznak sikerült felférnie a Forbes listájára. A legszebb kanadai síparadicsomban a Whistler-hegyen található villa az elhelyezkedéséből fakadó fantasztikus látvány mellett egyéb szórakozási lehetőséggel is várja a leendő tulajdonosokat.

Whistler, British Columbia

Forrás: Forbes

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?