Te elmennél telelni ennyiért? A rekord-lista!

Pénzcentrum
2007. december 17. 13:00

Az alföldekhez és a Sziklás-hegységhez szokott amerikaiak számára sokkal inkább dombságnak tűnő hegységeivel hazánk egyértelműen nem kerülhet be a legtöbbek által megcélzott síparadicsomok közé. Így érthetően egyetlen magyar ingatlan sem pályázhat a világ legdrágább sí-menedékének címére.

Ennek ellenére érdemes lehet végigtekinteni mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy a legszebb helyeken, mégis a tömegturizmustól távol élvezhessük a téli sportok adta örömöket és a hegyek szépségét. Az amerikai Forbes szándékosan a legdrágább, legnívósabb sí-ingatlanokat gyűjtötte össze szerte a világon.

A legdrágább sí-menedékek listáján szereplő ingatlanok kínálati árából és a bérleti díjából is látszik, a nyugalomért és a luxus kialakításért fizetni kell. Bár az ingatlanok alapterületét csak néhány esetben adták meg az azokkal foglalkozó ügynökségek, a négyzetméterárak még igencsak nagy, 2000 négyzetméteres alapterület esetében is borsosak, több millió forintra rúgnak.

A Forbes által elkészült listán kiemelt súllyal szerepelnek a colorado-i Aspenben található ingatlanok. Ennek részben az az oka, hogy az európai adásvételek jó része ingatlanközvetítő kizárásával történik, illetve, hogy több európai országban a turisztikailag frekventált területek esetében korlátozzák a külföldiek
ingatlanvásárlását.


Európában ezért jellemzően inkább kiadják, mintsem eladják ezeket az ingatlanokat. Így van ez a svájci Klostersben található házzal is, mely a 6 szobához tartozó ugyanennyi fürdőszoba mellett szaunával, gőzfürdővel, borospincével és DVD-gyűjteménnyel várja a pihenni vágyókat. A 2,3 millió forintos éjszakánkénti bérleti díj fejében a bérlő néhány percnyi távolságban érezheti a legnívósabb pályákat.

Klosters, Svájc

Forrás: Forbes


A Hala Ranch-chel már többször találkozhattak azok, akik nyomon követik a világ legdrágábbjaihoz tartozó ingatlanokat sorsát. Az aspeni villa többek között fedett teniszpályával, medencével és saját benzintöltő állomással is rendelkezik. Értékét pedig nagyban növeli a hozzá tartozó terület nagysága.

Hala Ranch, Aspen Colorado

Forrás: Forbes

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Aspenen kívül már "olcsóbban" vásárolhat az, aki még mindig nyugalomra és a természet közelségére vágyik. A wyomingi Wilsonban található Crescent H Ranch-hoz például már 4 millió forintért hozzá lehet jutni. A jutányos árért a csodálatos építményen kívül 35 hektáros terület is jár.

Crescent H Ranch, Wilson Wyoming

Forrás: Forbes


Az európai és az egyesült államokbeli célpontokon kívül egyetlen kanadai vendégháznak sikerült felférnie a Forbes listájára. A legszebb kanadai síparadicsomban a Whistler-hegyen található villa az elhelyezkedéséből fakadó fantasztikus látvány mellett egyéb szórakozási lehetőséggel is várja a leendő tulajdonosokat.

Whistler, British Columbia

Forrás: Forbes

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?