17 °C Budapest

Beindult a szauna szezon - már 150 ezerért viheted?

Pénzcentrum
2007. november 21. 09:30

Nyáron a légkondicionáló berendezések, télen pedig a szaunák mutatnak egyre nagyobb forgalmat. A tapasztalatok szerint a magyar vevők továbbra is rendkívül árérzékenyek, így a piac jelenleg az olcsóbb, barkács-áruházakban kapható modelleknek kedvez.

Hazánkban jelenleg körülbelül 80 cég foglalkozik szauna-értékesítéssel, de valóban jelentős forgalmat csupán 2-3 nagy szereplő bonyolít le. Az egyénileg gyártott szaunák piacán stagnálás tapasztalható, míg az előre legyártott és olcsó termékek iránt rohamosan nő a kereslet.

A Finnrelax Szauna és Szabadidő Kft. tulajdonosa, Junttila Risto a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy cégük a magyar átlagkeresethez képest magas árakkal dolgozik: egy 2-3 személyes kabin ugyanis legjobb esetben is 400-500 ezer forintba kerül. De az árak a faminőségtől és a kivitelezéstől függően akár a több millió forintos értékhatárt is elérhetik.

A Baumaxban és az OBI-ban ezzel szemben már 150 ezer forintért is kaphatunk szaunákat, akár elektromos fűtési finn szaunáról, akár infrakabinról legyen szó. Herald Mörtenhummer, a Baumax Magyarország Zrt. igazgatósági tagja szerint a vásárlói igények hazánkban is nőnek, és egyre több ember szeretné korábban luxuscikknek tartott eszközökkel kényelmesebbé tenni otthonát.

Az OBI négy évvel ezelőtt vette fel kínálatába a szauna-termékkört. Bognár Péter, a cég beszerzési igazgatója azonban úgy véli, hogy a valódi sikert az árak csökkenése hozta meg. Az OBI a szaunák mellett manapság már sikeresen értékesít a szaunázás élményéhez kapcsolódó termékeket.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem