3 °C Budapest

Beindult a szauna szezon - már 150 ezerért viheted?

Pénzcentrum
2007. november 21. 09:30

Nyáron a légkondicionáló berendezések, télen pedig a szaunák mutatnak egyre nagyobb forgalmat. A tapasztalatok szerint a magyar vevők továbbra is rendkívül árérzékenyek, így a piac jelenleg az olcsóbb, barkács-áruházakban kapható modelleknek kedvez.

Hazánkban jelenleg körülbelül 80 cég foglalkozik szauna-értékesítéssel, de valóban jelentős forgalmat csupán 2-3 nagy szereplő bonyolít le. Az egyénileg gyártott szaunák piacán stagnálás tapasztalható, míg az előre legyártott és olcsó termékek iránt rohamosan nő a kereslet.

A Finnrelax Szauna és Szabadidő Kft. tulajdonosa, Junttila Risto a Világgazdaság kérdésére elmondta, hogy cégük a magyar átlagkeresethez képest magas árakkal dolgozik: egy 2-3 személyes kabin ugyanis legjobb esetben is 400-500 ezer forintba kerül. De az árak a faminőségtől és a kivitelezéstől függően akár a több millió forintos értékhatárt is elérhetik.

A Baumaxban és az OBI-ban ezzel szemben már 150 ezer forintért is kaphatunk szaunákat, akár elektromos fűtési finn szaunáról, akár infrakabinról legyen szó. Herald Mörtenhummer, a Baumax Magyarország Zrt. igazgatósági tagja szerint a vásárlói igények hazánkban is nőnek, és egyre több ember szeretné korábban luxuscikknek tartott eszközökkel kényelmesebbé tenni otthonát.

Az OBI négy évvel ezelőtt vette fel kínálatába a szauna-termékkört. Bognár Péter, a cég beszerzési igazgatója azonban úgy véli, hogy a valódi sikert az árak csökkenése hozta meg. Az OBI a szaunák mellett manapság már sikeresen értékesít a szaunázás élményéhez kapcsolódó termékeket.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57