20 °C Budapest

30 milliárdért adna el állami ingatlanokat a kormány

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 08:46

A kormány jövőre több mint 30 milliárd forint befolyását tervezi a kasszába állami ingatlanok értékesítéséből, derül ki a 2008-as költségvetés Indexhez eljutott tervezetéből. Az új kormányzati negyedbe átköltöző minisztériumok, azok háttérintézményei már feleslegessé vált épületeinek, telkeinek értékesítése mellett más, ezekez nem kapcsolódó, nem megnevezett ingatlanok piacra dobásából folyna be a 30 milliárdot meghaladó összeg.

Mint korábban megírtuk, a kormány által felkért Immo-Bill Rt-Reorg Rt. konzorcium kb. 100 milliárd forintra becsülte a jelenlegi minisztériumi épületek piaci értékét. A jövő évi költségvetés tervezetéből tehát kiderül, hogy 2008-ban a főként belvárosi épületeknek kevesebb mint harmadát adnák el, a többi épületet később értékesítenék.

A kormányzati negyed - mely elvileg ppp-ben valósul meg - építésének előkészítésére a kormány több mint 8 milliárd forintot szánna a 2008-as büdzsében. Ebből közműfelújításra, a most az agrártárcának otthont adó, ám a jövőben a Miniszterelnöki Hivatalt vendégül látó épület fejújítására és például a Podmaniczky út átépítésére jutna forrás.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18