30 milliárdért adna el állami ingatlanokat a kormány

Pénzcentrum
2007. szeptember 26. 08:46

A kormány jövőre több mint 30 milliárd forint befolyását tervezi a kasszába állami ingatlanok értékesítéséből, derül ki a 2008-as költségvetés Indexhez eljutott tervezetéből. Az új kormányzati negyedbe átköltöző minisztériumok, azok háttérintézményei már feleslegessé vált épületeinek, telkeinek értékesítése mellett más, ezekez nem kapcsolódó, nem megnevezett ingatlanok piacra dobásából folyna be a 30 milliárdot meghaladó összeg.

Mint korábban megírtuk, a kormány által felkért Immo-Bill Rt-Reorg Rt. konzorcium kb. 100 milliárd forintra becsülte a jelenlegi minisztériumi épületek piaci értékét. A jövő évi költségvetés tervezetéből tehát kiderül, hogy 2008-ban a főként belvárosi épületeknek kevesebb mint harmadát adnák el, a többi épületet később értékesítenék.

A kormányzati negyed - mely elvileg ppp-ben valósul meg - építésének előkészítésére a kormány több mint 8 milliárd forintot szánna a 2008-as büdzsében. Ebből közműfelújításra, a most az agrártárcának otthont adó, ám a jövőben a Miniszterelnöki Hivatalt vendégül látó épület fejújítására és például a Podmaniczky út átépítésére jutna forrás.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?