18 °C Budapest

Bezöldült a kormányzati negyed - milliárdos megtakarítást várnak

Pénzcentrum
2007. augusztus 3. 09:30

A tegnapi napon jelentette be Görözdi György miniszterelnöki megbízott, hogy a magyar és japán tervezőkből álló csapat nyerte meg a kormányzati negyed építészeti terveinek kidolgozására kiírt pályázatot, az épületegyüttesen kívüli területek fejlesztéséért pedig a Westendet is tervező Finta Stúdió lesz felelős - írja a Napi.

A tervek szerint a kormányzati negyed fejlesztése három ütemben zajlik majd, első körben, 2009-re a kormányzati épületek készülnek majd el, ahova 11 minisztérium 6700 dolgozója költözik be. Következőként a pályaudvar kerül újraépítésre, harmadik ütemben pedig a szállodák, az irodaházak és a parkok készülnek el.

A teljes tervezési munkálatokra 2,4 milliárd forintot szántak, a több neves építészt is felvonultató bíráló bizottság javaslatai alapján megvásárolandó díjazott tervekre pedig 100 millió forintot különítettek el.

A nyertes terv szerint a kormányzati negyed nem csak külsőségeiben lesz zöld, de energiatakarékos megoldásokat fog alkalmazni: a hűtést és a fűtést is a talaj által adott energia kihasználásával oldják majd meg. A számítások szerint az új épületegyüttes 140 milliárd forintnyi megtakarítást eredményez majd az első huszonöt esztendőben.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24