16 °C Budapest

2006 a befektetés éve volt

Pénzcentrum
2007. augusztus 1. 15:25

A CB Richard Ellis csoport legfrissebb jelentése szerint az európai kereskedelmi ingatlanpiac befektetési szempontból erős félévet tudhat maga mögött. A befektetések június végére összesen 113 milliárd eurót tettek ki, ami 12 százalékkal haladja meg 2006 hasonló időszakát, miután 2005-ben és 2006-ban is 40 százalékkal nőtt a tőkebefektetések értéke Európában.

A 12 százalékos emelkedés a magas európai és brit kamatszintek ellenére következett be. Ráadásul egyedül Nagy-Britanniában -ahol a kamatszint az európainál is magasabb- a befektetések 38 milliárd euróra rúgtak, szemben a 2006-os 37 milliárd euróval. Jonathan Hull, a CB Richard Ellis európai befektetési csapatának vezetője a befektetési hullámmal kapcsolatban kifejtette, hogy "a brit főváros központi része továbbra is jelentős szerepet játszik az Egyesült Királyság tőkebefektetési piacán. Az sem elhanyagolható, hogy 2007 első félévében nagyszámú külföldi vásárló volt London központjában, akik befektetők 70 százalékát tették ki. Habár a magas kamatszint kihatott a hitellel vásárló helyi befektetőkre, a külföldiek -főleg írek, közel-keletiek és ausztrálok- továbbra is nagyon vonzónak tartják a londoni piacot."

Más európai országok befektetési piacai is jól teljesítettek. Németország és Hollandia is erős félévet tudhat maga mögött: ebben a két országban a jó árazású ingatlanok keltették fel a külföldi befektetők figyelmét.

Kelet-Közép-Európában csupán 5,4 milliárd eurónyi befektetés történt 2007 első félévében, miután tavaly 12,65 milliárdnyi tranzakcióval rekord született. A befektetési aktivitás 2007-ben rendkívül erős maradt ebben a térségben, noha a piac növekedését korlátozza az elérhető befektetési célú "termékek" hiánya.

Michael Haddock, a CBRE európai kutatási igazgatója szerint "a tekintélyes volumenű befektetési célpontok iránt jelentős az érdeklődés. Több nagy portfoliójú tranzakció meghaladta az egymilliárd eurót és számos értékes ingatlan cserélt gazdát, mint pl. a HSBC bank székháza a londoni Canary Wharf-on vagy a párizsi Vendőme tér 9. Mindez azt mutatja, hogy a befektetők készek versenyezni a jó ingatlanok megszerzésért."

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04