Ismét fellendülőben a panelpiac - mit lehet eladni?

Pénzcentrum
2007. július 30. 10:00

Az Alföld legnagyobb városaival ellentétben Szegeden optimisták az ingatlanügynökségek, akik úgy tapasztalják, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható stagnálás után ismét fellendülőben van az ingatlanpiac - írja a Napi.

Persze a legforróbb nyári hetek némileg enyhítettek az utolsó néhány hónap érdeklődési hullámán, a felvételi ponthatárok nyilvánosságra kerülése azonban a helyi szakértők szerint ismét felgyorsíthatja a Tisza-parti város ingatlanpiának sebességét. A keresleti oldalon ugyanis a városba érkező diákok, a fiatal családosok és a nyugdíjasok vannak többségben.

Szegeden is bőséges a kínálat panellakásból, ám a Nyíregyházán és Békéscsabán tapasztalható gyér kereslettel szemben, itt érdeklődés is van az általában távfűtéses lakások iránt, bár a vevők főként a felújított, vagyis a panelprogramban részt vett társasházak iránt érdeklődnek.

Az árak széles skálán mozognak attól függően, hogy kapott-e a társasház újabb külső szigetelést és megvolt-e az elengedhetetlen nyílászáró csere. E nélkül a lakások négyzetméterenként 110-130 ezer forintért kelnek el, míg a felújított ingatlanokért akár 145-160 ezer forintot is elkérhetnek az eladók.

A panelek érdekessége, hogy egyetlen városrészben sem keresik a mini lakásnak számító 35 négyzetméteres ingatlanokat, melyek rossz beosztása elriasztja a vevőket. Természetesem, ha ódzkodunk a paneltől, Szegeden is találunk más megoldást téglaépítésű társasházak, családi házak vagy új beruházások képében.

A távfűtéses téglaépítésűek négyzetméterenként csupán 10-20 ezer forinttal kerülnek többe, mint a hasonló fűtésű panelek, de találhatunk olyan 3-4 éve épült egyedi fűtéses lakásokat is, ahol a négyzetméterár elérheti a 270-275 ezer forintos négyzetméterenkénti árat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezért az összegért már új lakást is vásárolhatunk, akár kulcsrakészen is, bár Szegeden ismét divatba jött a kaláka (családtagokkal, ismerősökkel együtt maguknak végeznek el bizonyos munkálatokat) ezért egyre több társasház lakás kulcsrakészen kell el.

A itt fejlesztő cégek szerint bár kereslet van, az újlakáspiac már most kínálatinak mondható. Főként az új családosok vásárolnak új társasház ingatlant 15 millió forintig bezárólag ezért gyakorta szerkezetkészen. A középkategóriás és luxuskategóriás lakások iránt pedig a módosabb belvárosi családok érdeklődnek.

A családi házak piacán is óriási a kínálat, kortól függően vásárolhatunk kertes házakat, melyek ára 22 és 45 millió forint között szóródik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?