3 °C Budapest

Van víz és áram bőven - nem kell félni a kánikula miatt

Pénzcentrum
2007. július 24. 11:00

A már több mint egy hete tartó harmadfokú hőségriadót indokló hőség miatt naponta mintegy 36 millió forint többletbevétele keletkezik a vízműveknek egy átlagos nyári naphoz képest - olvasható a Napi Gazdaságban.

A fogyasztók a múlt hét második felében használták a legtöbb vizet, napi 770 ezer köbmétert, ilyenkor általában 500-600 ezer köbméter a fogyasztás. A hét végére azonban már csökkent a fogyasztás mivel sokan elutaztak.

Lévai Zsuzsa, a kommunikációs osztályvezető szerint még akkor sem kell tartani a vízhiánytól, ha tovább folytatódik a hőség, mivel a termelési kapacitás a mai igények akár másfélszeresét is elbírná.

A nyolcvanas években egyébként a meleg napokon akár 1,2 millió köbmétert is elhasználtak a fővárosiak, mára azonban már csak elvétve fordul elő, hogy folyó vízzel hűtenék a dinnyét, vagy a sört.

Kapás Mihály, a Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Rt. rendszerirányítója szerint a hétvégi országos áramfogyasztás 400 megawattal haladta meg az áltagosnak tekinthető mértéket. A költségnövekedés jellemzően a fogyasztóknál csapódik le, ugyanis a többlet-energiaigényt jellemzően drágább forrásokból lehet biztosítani.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?