17 °C Budapest

Egekbe szökő telekárak: ki marad a végén?

Pénzcentrum
2007. június 18. 11:00

A telekárak továbbra is a fővárosban és az agglomerációban növekednek a legnagyobb mértékben, amelyet az is bizonyít, hogy a Gazdaságkutató Zrt. jelentése szerint továbbra is Pest megye a növekedés motorja, ahol az országos átlagot meghaladó mértékben, 6 százalékkal nőnek majd az építési telekárak az elemzők szerint - írja a Napi.

Az előrejelzések szerint azonban a Pest megyei növekedés színtere nem a főváros, hanem az agglomeráció lesz, ahol egyrészt a folyamatos kereslet, másrészt a megfizethető áron megkapható, de jó adottságokkal rendelkező telkek szűkössége hajtja felfelé az árakat.


 


Budapesten belül továbbra is a budai oldalon kerülnek többe az építési telkek, melyek ára olyannyira megugrott, hogy a magánszemélyek gyakorta mellőzik ezen területeket, ahol egyértelműen a fejlesztők kerültek többségbe. A legfrekventáltabb kerületeknek továbbra is a II. és a XII. kerület számít, illetve a III. kerület belső részei, de egyre népszerűbb a XI. kerület sasadi része is.

Az árak, mint Budán, mint Pesten erősen változóak kerületenként, Budán 40 és 400 ezer forint között ingadozik a négyzetméterár az elhelyezkedés és a telek adottságainak függvényében. A pesti oldal leginkább keresett területei a belvárosi kerületek és a IX. kerület Duna-parti része, ahol az árak akár 200-300 ezer forintot is elérheti.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A külső, kertvárosi részeken már bőven található családi ház és társasház építésére alkalmas beépíthető telek, 30-50 ezer forintos négyzetméteráron a XVI. és a XVII. kerületben. Az agglomerációban továbbra is folyamatos a kereslet, amely egyre feljebb tornázza az árakat. Jó példa erre Szentendre, ahol az egy-egy építésre alkalmas telek borsos áron kel el - mondta el Antal Ilona, az Otthon Centrum szentendrei irodájának vezetője.

Az agglomerációban emellett fontos szerepet játszanak az útépítések, melyek hatására akár megtöbbszöröződhetnek a telekárak, mint ahogy ez meg is történt Maglód és Pécel esetében.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?