Elfogytak az albérletek, egekben az árak - itt csak az aukciós tilalom segíthet!

Pénzcentrum
2007. március 1. 05:35

Az albérleti piac telítettsége és a kiadásra szánt ingatlanok hiánya miatt új keretszabályozás bevezetését tervezi az ausztrál nemzeti ingatlanszövetség, melynek keretében törvényen kívülre helyeznék a bérleti aukciókat.

Az új rendelkezésre a szövetség elnöke szerint azért lesz szükség, mert a jelenlegi piaci viszonyok mellett túlságosan nagy szerephez jutott az aukciós értékesítés, amely az alacsony jövedelemmel rendelkező bérlőket kiszorítja a piacról.

Az albérletpiaci helyzet Viktória államban már odáig fajult, hogy az ügynököket arra kötelezték, hogy a piaci várakozásoknak megfelelő árakon értékesítsék az ingatlant, a mozgóáras módszer hirdetésekben való alkalmazását pedig betiltották.

Az ausztrál ingatlanszövetség (REIA) elnöke azonban felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az államok külön ingatlan szabályozással rendelkeznek, az újonnan megszületett irányelv érvényre jutásához azokat be kell építeni az állami jogszabályokba.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?