7 °C Budapest

2000 új ingatlanból 1000 még gazdára vár...

Pénzcentrum
2006. december 11. 09:45

A XI. kerület a főváros egyik ingatlanpiaci szempontokat figyelembe véve az egyik legváltozatosabb területe fővárosunknak, ahol a panelrengetegtől elkezdve a kiemelten gazdag családi házas környezetig minden megtalálható - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt néhány évben közel 2000 lakást épült ezen a területen , s ebből közel ezer még gazdára vár. Az tömeges lakásépítés a Szerémi és a Fehérvári út között kezdődött, majd fokozatosan áthúzódott a Tétényi, a Bartók Béla és Karolina út térségébe, míg a egykori ipari területek lakáscélú felhasználása is csak az elmúlt 3-4 évben indult meg.

A XI. kerületi metrószakasz megépítése várhatóan még tovább emeli majd a környezetében elhelyezkedő ingatlanok értékét, ezen a területen fellendülés várható az ingatlanforgalomban is. A lakóterületek megújítása egyre inkább távolodik a főúttól, és egyre látványosabb a Duna menti területek beépítése.

A Lágymányosi-híd tövében megvalósuló száz milliárd értékű beruházás, melynek keretében két ütemben sport- és szabadidős létesítmények, irodaházak, szálloda, és vendéglátóhelyek épülnek majd, várhatóan jelentős vonzerőt jelent majd az eddig elhanyagolt környezet lakhelyként választásának fellendülésében.

További nagy beruházások zajlanak a Gellért-hegyen és a hely hiány miatt a sasadi és a madárhegyi részeken. Az alábbi táblázatban az előbbi beruházásokra és a kerületre jellemző négyzetméterárakat foglalták össze.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?