2000 új ingatlanból 1000 még gazdára vár...

Pénzcentrum
2006. december 11. 09:45

A XI. kerület a főváros egyik ingatlanpiaci szempontokat figyelembe véve az egyik legváltozatosabb területe fővárosunknak, ahol a panelrengetegtől elkezdve a kiemelten gazdag családi házas környezetig minden megtalálható - írja a Napi.

Az elmúlt néhány évben közel 2000 lakást épült ezen a területen , s ebből közel ezer még gazdára vár. Az tömeges lakásépítés a Szerémi és a Fehérvári út között kezdődött, majd fokozatosan áthúzódott a Tétényi, a Bartók Béla és Karolina út térségébe, míg a egykori ipari területek lakáscélú felhasználása is csak az elmúlt 3-4 évben indult meg.

A XI. kerületi metrószakasz megépítése várhatóan még tovább emeli majd a környezetében elhelyezkedő ingatlanok értékét, ezen a területen fellendülés várható az ingatlanforgalomban is. A lakóterületek megújítása egyre inkább távolodik a főúttól, és egyre látványosabb a Duna menti területek beépítése.

A Lágymányosi-híd tövében megvalósuló száz milliárd értékű beruházás, melynek keretében két ütemben sport- és szabadidős létesítmények, irodaházak, szálloda, és vendéglátóhelyek épülnek majd, várhatóan jelentős vonzerőt jelent majd az eddig elhanyagolt környezet lakhelyként választásának fellendülésében.

További nagy beruházások zajlanak a Gellért-hegyen és a hely hiány miatt a sasadi és a madárhegyi részeken. Az alábbi táblázatban az előbbi beruházásokra és a kerületre jellemző négyzetméterárakat foglalták össze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
Június 4.
Szentháromság
Június 4.
Pedagógusnap
Június 4.
Az építők napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04