2000 új ingatlanból 1000 még gazdára vár...

Pénzcentrum
2006. december 11. 09:45

A XI. kerület a főváros egyik ingatlanpiaci szempontokat figyelembe véve az egyik legváltozatosabb területe fővárosunknak, ahol a panelrengetegtől elkezdve a kiemelten gazdag családi házas környezetig minden megtalálható - írja a Napi.

Az elmúlt néhány évben közel 2000 lakást épült ezen a területen , s ebből közel ezer még gazdára vár. Az tömeges lakásépítés a Szerémi és a Fehérvári út között kezdődött, majd fokozatosan áthúzódott a Tétényi, a Bartók Béla és Karolina út térségébe, míg a egykori ipari területek lakáscélú felhasználása is csak az elmúlt 3-4 évben indult meg.

A XI. kerületi metrószakasz megépítése várhatóan még tovább emeli majd a környezetében elhelyezkedő ingatlanok értékét, ezen a területen fellendülés várható az ingatlanforgalomban is. A lakóterületek megújítása egyre inkább távolodik a főúttól, és egyre látványosabb a Duna menti területek beépítése.

A Lágymányosi-híd tövében megvalósuló száz milliárd értékű beruházás, melynek keretében két ütemben sport- és szabadidős létesítmények, irodaházak, szálloda, és vendéglátóhelyek épülnek majd, várhatóan jelentős vonzerőt jelent majd az eddig elhanyagolt környezet lakhelyként választásának fellendülésében.

További nagy beruházások zajlanak a Gellért-hegyen és a hely hiány miatt a sasadi és a madárhegyi részeken. Az alábbi táblázatban az előbbi beruházásokra és a kerületre jellemző négyzetméterárakat foglalták össze.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem