A nők inkább kivárnak

Pénzcentrum
2006. november 14. 16:00

A férfi és női befektetők meglehetősen különböző módon reagáltak az ingatlanpiac lassulására. Úgy tűnik a hölgyek inkább kivárják, amíg újra fellendül a piac, míg a férfiak kevésbé bizonyulnak "hűségesnek", ugyanis eladták ingatlanjaikat az első gyengülés jelekor.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Panorama Nielsen Research által Ausztráliában készített felmérés adatai alapján mintegy 19 százalékkal csökkent az ingatlanbefektetéssel rendelkező férfiak aránya. Míg 2004 júniusában 568 000 férfi, idén ugyanebben a hónapban 462 000 férfi fektette ingatlanba pénzét.

Ugyanebben az időszakban az ingatlanba fektető nők száma kevesebb, mint egy százalékos - 405 000-ről 401 000-re - csökkenést élt át. Tehát míg az erősebb nem képviselői között minden ötödik vált meg ingatlantulajdonától a visszaesés idején, addig a nők közül csupán minden századik.

A felmérésre megbízást kiadó Wizard Home Loans elnöke, Mark Bouris szerint az adatok megcáfolják azt az általános véleményt, mely szerint az ingatlanbefektetések amolyan "férfiügyek". A Wizard Loans számára a hölgyek jelentik az ausztrál ingatlanpiacon való továbbfejlődés lehetőségét.

Az egyedülálló férfiak körében 39 százalékos volt a visszaesés, s a legtöbb eladó a 35 - 44 éves korcsoport képviselői közül került ki. Ezzel ellentétben a nők között mindegyik korosztály megtartotta tulajdonát a csökkenő ingatlanpiaci hozamok, és a virágzó ausztrál részvénypiac ellenére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?