34 °C Budapest

A nők inkább kivárnak

Pénzcentrum
2006. november 14. 16:00

A férfi és női befektetők meglehetősen különböző módon reagáltak az ingatlanpiac lassulására. Úgy tűnik a hölgyek inkább kivárják, amíg újra fellendül a piac, míg a férfiak kevésbé bizonyulnak "hűségesnek", ugyanis eladták ingatlanjaikat az első gyengülés jelekor.

Az Panorama Nielsen Research által Ausztráliában készített felmérés adatai alapján mintegy 19 százalékkal csökkent az ingatlanbefektetéssel rendelkező férfiak aránya. Míg 2004 júniusában 568 000 férfi, idén ugyanebben a hónapban 462 000 férfi fektette ingatlanba pénzét.

Ugyanebben az időszakban az ingatlanba fektető nők száma kevesebb, mint egy százalékos - 405 000-ről 401 000-re - csökkenést élt át. Tehát míg az erősebb nem képviselői között minden ötödik vált meg ingatlantulajdonától a visszaesés idején, addig a nők közül csupán minden századik.

A felmérésre megbízást kiadó Wizard Home Loans elnöke, Mark Bouris szerint az adatok megcáfolják azt az általános véleményt, mely szerint az ingatlanbefektetések amolyan "férfiügyek". A Wizard Loans számára a hölgyek jelentik az ausztrál ingatlanpiacon való továbbfejlődés lehetőségét.

Az egyedülálló férfiak körében 39 százalékos volt a visszaesés, s a legtöbb eladó a 35 - 44 éves korcsoport képviselői közül került ki. Ezzel ellentétben a nők között mindegyik korosztály megtartotta tulajdonát a csökkenő ingatlanpiaci hozamok, és a virágzó ausztrál részvénypiac ellenére.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem