18 °C Budapest

A nők inkább kivárnak

Pénzcentrum
2006. november 14. 16:00

A férfi és női befektetők meglehetősen különböző módon reagáltak az ingatlanpiac lassulására. Úgy tűnik a hölgyek inkább kivárják, amíg újra fellendül a piac, míg a férfiak kevésbé bizonyulnak "hűségesnek", ugyanis eladták ingatlanjaikat az első gyengülés jelekor.

Az Panorama Nielsen Research által Ausztráliában készített felmérés adatai alapján mintegy 19 százalékkal csökkent az ingatlanbefektetéssel rendelkező férfiak aránya. Míg 2004 júniusában 568 000 férfi, idén ugyanebben a hónapban 462 000 férfi fektette ingatlanba pénzét.

Ugyanebben az időszakban az ingatlanba fektető nők száma kevesebb, mint egy százalékos - 405 000-ről 401 000-re - csökkenést élt át. Tehát míg az erősebb nem képviselői között minden ötödik vált meg ingatlantulajdonától a visszaesés idején, addig a nők közül csupán minden századik.

A felmérésre megbízást kiadó Wizard Home Loans elnöke, Mark Bouris szerint az adatok megcáfolják azt az általános véleményt, mely szerint az ingatlanbefektetések amolyan "férfiügyek". A Wizard Loans számára a hölgyek jelentik az ausztrál ingatlanpiacon való továbbfejlődés lehetőségét.

Az egyedülálló férfiak körében 39 százalékos volt a visszaesés, s a legtöbb eladó a 35 - 44 éves korcsoport képviselői közül került ki. Ezzel ellentétben a nők között mindegyik korosztály megtartotta tulajdonát a csökkenő ingatlanpiaci hozamok, és a virágzó ausztrál részvénypiac ellenére.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?