Szigorítana az EU - a szakmai szervezet tiltakozik...

Pénzcentrum
2006. október 25. 09:30

Minden eddiginél szigorúbb energiatakarékosságra kívánja rávenni tagállamait az Európai Unió, amely többek között pazarlásnak minősítette a háztartási gépek, szórakoztatáselektronikai és számítástechnikai eszközök által készenléti állapotban elfogyasztott energiát.

Minden eddiginél szigorúbb energiatakarékosságra kívánja rávenni tagállamait az Európai Unió, amely többek között pazarlásnak minősítette a háztartási gépek, szórakoztatáselektronikai és számítástechnikai eszközök által készenléti állapotban elfogyasztott energiát - írja a Világgazdaság.

Tette mindezt annak ellenére, hogy a fehéráruk európai szakmai szervezete (CECED) állítja: amellett, hogy a készenléti üzemmódban felhasznált energia az éves áramfogyasztásnak csupán 3 százalékát teszi ki, az a készülék biztonságos üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükséges (biztonsági kapcsolók, gyerekzár).

Egy tavaly készített felmérés szerint a jelentős fejlesztések eredményeként a készenléti módban felhasznált energia az öt évvel ezelőttinek felére csökkent, míg a háztartási gépek áramigénye összességében 12 százalékkal mérséklődött. Ez együttesen 17 millió tonnával csökkentette a káros szén-dioxid kibocsátást, és egyenértékű azzal az energiával, amelyet 9, egyenként 500 megawatt teljesítményű hőerőmű állítana elő.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20