3 °C Budapest

Lankad a külföldi érdeklődés

Pénzcentrum
2006. június 6. 09:00

Öt éve nem látott mélypontra süllyedt a külföldiek magyarországi ingatlanvásárlásainak száma az első negyedévben, így 1,081 külföldi állampolgár szerződése került bejegyzésre az év első három hónapjában a Belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A külföldiek cégeken keresztüli vásárlásai mutatnak növekedést, összességében azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az év ezen szakaszában hagyományosan visszaesik a lakásvételi kedv. A jelenlegi érték év/év alapon is 8%-os visszaesést jelent, a két évvel ezelőttinél pedig 31%-kal kevesebb - írja a Napi.

A területi megoszlás szerinti listát továbbra is Budapest vezeti, az ingatlanok 29%-a a fővárosban talált gazdára, míg a második helyen Bács-Kiskun megye áll 137 ingatlannal.

A megszerzett ingatlanok 70%-a idén is lakáscélú volt. A piacon hosszabb idő óta jelen lévő németek és románok mellett már a harmadik helyen vannak a holland lakásvásárlók.

A külföldi ingatlanvásárlók számára a 200-300 ezer euró (50-75 millió forint) körüli vételár jelenti a lélektani határt, e fölött ritkán vásárolnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?