9 °C Budapest
Photo of empty classroom in school

Komoly változásokkal indul a 2022/23-as tanév: ezt minden szülőnek tudnia kell

2022. augusztus 8. 08:13

Idén is több tízezer forintba kerül majd az iskolakezdés, így érdemes időben elkezdeni a tanszerek beszerzését. A nagyobb boltláncok, de a kisebb papír-írószer szaküzletek is készülnek a rohamra, és akciókkal is várják a szülőket. Ugyanakkor sok önkormányzat támogatja ilyenkor az iskolakezdést. A HelloVidék megnézte a nagyobb áruházak nyári kínálatát, valamint a 2022/23-as tanév rendjének fontos dátumai is itt vannak.

Ebben az évben is több tízezer forintba kerül majd az iskolakezdés, így érdemes időben elkezdeni a tanszerek beszerzését. A nagyobb boltláncok, de a kisebb papír-írószer szaküzletek is készülnek a rohamra, és akciókkal is várják a szülőket. 022-ben is sok önkormányzat támogatja ilyenkor az iskolakezdést.

A gyermeket nevelő családok borsos iskolakezdéssel számolhatnak, a füzeteket és egyéb papíripari termékeket 40-50 százalékkal drágábban tudják megvásárolni, mint az év elején, és a nem papír jellegű irodaszerek esetében is 30 százalékos áremelkedés volt. Ennek oka, hogy főként importtermékek tartoznak a kategóriába, amelyeket az árfolyamváltozás és a szállítási költségek emelkedése is érint.

A nagyobb áruházak nyári kínálatát, valamint a 2022/23-as tanév rendjének fontos dátumai is megtalálhatóak a Hello Vidék cikkében.

Felmértést készít a Pénzcentrum!

A nyári szünet közepén tartunk, sokan azonban már most készülnek az iskolakezdésre. Az elmúlt időszakban a pedagógushiány határozta meg az oktatásról szóló híreket, ami szintén aggodalommal töltheti el a szülőket. A Pénzcentrum kutatása alkalmat ad arra, hogy kiderüljön, hogyan készülnek a magyarok az iskolakezdésre, mennyit költenek rá, mit gondolnak az iskolai digitalizációról, mi a véleményük az oktatás és az iskolai étkeztetés minőségéről, hogy állnak a 9 órai iskolakezdés kérdéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?