32 °C Budapest
Nyelvtanulás 2021-ben: sosem volt ilyen könnyű és mégis ennyire nehéz

Nyelvtanulás 2021-ben: sosem volt ilyen könnyű és mégis ennyire nehéz

2021. március 31. 18:31

Legyen szó munkáról, ünneplésről, tanulásról, a legbiztonságosabb környezetet jelenleg a saját otthonunk biztosítja. Szerencsére a nyelvtanulók egyre több online lehetőség közül választhatnak, de nem egyszerű megtalálni azt a módszert, amivel hosszú ideig fenntartható a motiváció és van olyan élvezetes, hogy kárpótolja a személyes jelenlétet. A LeveltyBooks angol nyelvtanulási módszer vezetői több mint 300 angolul tanuló felnőtt véleményét kérdezték meg arról, hogyan tekintenek az online nyelvoktatásra és miként segíti vagy nehezíti tanulásukat az otthon töltött idő.

Ez a fő motiváció 2021-ben

Az örök fontosságú munka most is dobogós helyen végzett, de annyira vágyunk már kiszabadulni a megszorítások kötelékéből, hogy most az utazás és az általános magabiztos nyelvhasználat nagyobb motivációt jelent a tanulók számára. Idén a legfontosabbnak azt tartják a nyelvtanulók, hogy magabiztosabbnak érezhessék magukat az élet minden területén (a megkérdezettek 57%-a gondolja így), 45%-uk szerint a jövőbeli utazásokhoz lesz rá szükség és 28,5 %-uk mondta azt, hogy a jobb munka megszerzése miatt szeretne tanulni angolul. Az aktuális munka megtartása érdekében sokkal kevesebben fejlesztenék nyelvtudásukat, a válaszadók csupán 9,6%-át motiválja.

Sajnos ma is sokakat frusztrál, ha angol nyelven kell a munkahelyükön vagy egy állásinterjún megszólalniuk, főleg online, ahol még fontosabb szerepe van az egyértelmű és érthető kommunikációnak. Sokan ezen frusztráció legyőzése végett tanulnak angolt. A kutatás azonban rávilágít arra, hogy a lezárások során a nyelvtanulás, mint új hobbi, új szórakozási forma jelent meg, ahol nem csak a kitűzött cél, de az odavezető út is számít

- mondta Gönczy Edit, a LeveltyBooks módszerének kitalálója és alapítója.

Ezek viszik el az időt céljaink eléréstől

Bár a kutatásban résztvevők háromnegyede szerint fontos lenne, hogy megfelelő időt szánjunk a nyelvtanulásra a lezárások idején is, 57%-uk azt mondta, hogy egyszerűen nem marad elég ideje a nyelvtanulásra. Ennek pedig elsődleges oka a kérdőív szerint, hogy nehezen tudjuk otthon megtartani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt.

Sajnos a pandémia sokak motivációjára is negatív hatással van, ugyanis a megkérdezettek 33,9%-a mondta azt, hogy a korlátozások teljesen elvették a vitalitásukat, 21,4%-uk pedig úgy gondolja, hogy az a legnagyobb probléma, hogy a jelen helyzetben nincs lehetőségük kifizetni a tanfolyam költségeit, melyre a legtöbben maximum havi 10 000 Ft-ot szeretnének költeni.

Ilyennek látjuk a tökéletes online nyelvi képzést

A nyelvtanulás végeláthatatlan folyamattá válhat, ha az ember nem a neki való módszert alkalmazza. A kutatás során a tanulók 62,5%-a szerint az a legfontosabb, hogy a tananyag kisebb egységekben is tanulható legyen, de a segítségével mégis álljon össze a kép a fejükben. 53,8%-uk mondta azt, hogy nem szeretnék kényszernek érezni a tanulást és 46,5%-uk válaszolta azt, hogy az ideális nyelvoktatásnak olyan izgalmasnak kell lennie, mint egy jó könyvnek vagy egy sorozatnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar fejlesztésű LeveltyBooks módszertana pontosan erre a három igényre ad választ, izgalmas regényeket kínál online, angolul. A fejezetekhez nyelvtani magyarázatok, feladatok, hanganyag és szószedet tartozik, mellyel a tanuló angolja észrevétlenül okosabb és kifinomultabb lesz.

A regény fejezetei hetente adagolva jutnak el a tanulóhoz, ami folyamatosan fenntartja a motivációt, mint egy jó sorozat. Elsősorban a tanuló erősségeire épít, de a leckékben megtalálható minden, ami a pontos tudás megszerzéséhez kell. Alapvetően a tanuló nem magára a tanulásra koncentrál, hanem a sztorira, és a tudás automatikusan beépül

- mondta Szabó Kisanna a LeveltyBooks alapítója és a regények írója.

A legújabb könyv, az "Under the Weather" a munka világában zajlik - századunk utolsó éveiben. A főszereplő az Időjárási Hatóság szakértője, feladata az éves időjárási terv megvalósítása. A tanuló hasznos kifejezésekkel találkozik a munka világából, lépésről lépésre beépíti az igeidőket az aktív tudásába, és érezhető fejlődést fog tapasztalni a nyelvhasználatában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?