Pénzügyeiről vallott Sebestyén Balázs: ebből lesz vagyonos nyugdíjas

2017. április 9. 13:03

Megtehetné, mégsem él fényűző életet Sebestyén Balázs, ehelyett inkább félreteszi a megspórolt pénzét. A műsorvezetőnek jól felépített befektetési portfóliója van, amelyből természetesen a banki megtakarítások sem hiányozhatnak. Kiszámoltunk, hogy mennyit kellene félretennie ahhoz, hogy nyugdíjasként is a mostani életszínvonalán élhessen.

Nem költ fényűzésre az ország egyik legnépszerűbb tévés-rádiós műsorvezetője, Sebestyén Balázs. Elmondása szerint nincsenek drága órái, ingei, hanem 2 ezer forintos pulóverben és tornacipőben jár. Persze felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mit kezd az így megtakarított pénzzel, így válaszolt:

Bankba teszem, megforgatom, befektetek, Startup cégekben látok fantáziát

 - mondta a sztárműsorvezető a Story magazinnak.

Ugyan nem tudjuk, hogy mennyit vihet haza havonta Sebestyén Balázs, az viszont szinte biztos, hogy az átlagfizetés többszörösét kapja. A tévés médiában kiemelkedően magas az átlagfizetés, ráadásul Balázs emellett másodállást is vállal, ugyanis rádiós műsort is vezet, így az sem lenne csoda, hogy akár havi nettó 1 millió forint felett keres.

Vajon mennyit tehet félre nyugdíjra?

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk, nagyjából 20-25 évig kell a havi jövedelmünk negyedét félretenni ahhoz, hogy állami rendszer nélkül is nyugdíjba mehessünk. Persze Balázs esetében az sem kizárt, hogy ennél is többet tud félretenni, ahogy azt említette gyakorlatilag egy befektetési portfóliót állított fel.
Annak próbálunk utánajárni, hogy ha nyugdíjra takarítana meg, akkor mennyi gyűlhetne Balázsnak össze a hivatalos nyugdíjkorhatár elérésekor. Ez azt jelenti, hogy 25 év alatt havi 250 ezer forintot tesz félre erre a célra, amely a banki terméktől függően hozhat a konyhára.

A lekötött betétek jelenleg átlagosan 0,46 százalék kamatot adnak, így ha ebbe fektetne, akkor 79 millió forint gyűlne össze a 25 év alatt. Persze a jövőben a kamatok emelkedése várható, ebben az esetben viszont még ennél is több lehet a 25 év után a számláján. Lényeges hozzátenni, hogy az infláció jelentősen visszavetheti a megtakarított összeg reálértékét, így nem valószínű, hogy ezzel járna a legjobban.

Ha állampapírba fekteti a pénzét, akkor már jelentősen többet kaphat, Kamatozó Kincstárjeggyel (2 százalékos hozam, 1 éves futamidő) már 97 millió forint jöhet össze neki. Persze érdemes ennél hosszabb futamidejű állampapírt választani, ha hosszútávra teszünk félre, a 3 éves Prémium Magyar Államkötvénnyel például már 120 millió forintra hízhat a megtakarított pénz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A befektetési alapok kifejezetten hosszútávra ajánlott termékek, ezzel akár 5 százalék körüli hozam sem kizárt, kockázatos terméket választva pedig ennél több is összejöhet. Ha viszont a közepes kockázatú, 5 százalékos terméket választja Balázs, akkor is 149 millió forinttal szállhat ki 25 év múlva.

A nyugdíjcélú megtakarításokkal (önkéntes nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás, nyugdíj elő-takarékossági számla) nagyjából 6,5 százalékos hozamra számíthatunk, ezt a hosszú futamidő mellett a 20 százalékos adójóváírásnak is köszönhetjük, igaz, a műsorvezető a mi kalkulációink alapján annyit tesz félre, hogy nem kap minden befizetés után jóváírást. 250 ezer forint havi befizetéssel számolva várhatóan 187 millió forintra hízhat a félretett pénz.

Az ingatlanbefektetésről sem szabad megfeledkezni, ezzel nagyjából 7 százalékos hozam érhető el, ennek köszönhetően pedig 203 millió forint gyűlhetne össze ebből a sztárnak.

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem