2021. január 21. csütörtök Ágnes

Ezzel a trükkel szedik meg magukat az élelmes magyarok: egyszerűbb, mint gondolnád


Mindenki szeretne sok pénzt keresni a lehető legkevesebb munkával, azaz passzív jövedelemhez jutni. Ez lehet egy lakás kiadása, amiből rendszeres jövedelemhez lehet jutni, de komolyabb tőke szükséges. Van azonban egy módszer, melyhez kevesebb pénz is elég, és olyan osztalékot fizet, ami kenterbe veri a MÁP-ot is.

Passzív jövedelem alatt legtöbben a munka nélkül sok pénz keresetét értik. A kicsit elcsépelt kifejezés mögött sokkal inkább az a jelenség áll, amikor a pénzünk, amelyet minden bizonnyal valami munkavégzés által gyújtottunk össze nekünk dolgozik. Ezt a célt leginkább olyan befektetésekkel érhetjük el, amelyek folyamatos pénzáromot biztosítanak, mint például egy lakás bérbeadása.

Igen ám, de csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy befektetési célú lakást vásároljanak, ám van egy terület, ahol sokkal kisebb tőkével is bele lehet vágni a bizniszbe, ez pedig nem más, mint a tőzsde. Nagyságrendileg a tőzsdei cégek 30 százaléka fizet osztalékot. Az osztalék nem más, mint a tőzsdei profit egy részének visszaadása a tulajdonosoknak, vagyis neked, ha van részvényed. Az osztalék mértéke sokszor az 5-6 százalékot is elérheti, ami többek között az állampapír pluszt is kenterbe veri.

Ha többet szeretnél tudni az osztalékról, nézd meg az alábbi videót:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked