21 °C Budapest
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.

Óriási dobást jelentett be a népszerű nagybank: erről minden magyar ügyfélnek tudnia kell

2023. május 10. 15:31

Elindítja a Revolut az ETF kereskedését Európában, aminek keretei között a bank ügyfelei az EGT-n belül több mint 100 ETF-fel tudnak majd kereskedni, a minimális befektetési összeg pedig 1 eurónál kezdődik. Az ETF-ek diverzifikált, többek között részvényeket és kötvényeket is tartalmazó eszközportfóliónak való kitettséget kínálnak, mindezt a cég az appján belül, segítve az ügyfeleket a befektetési kockázatok kezelésében, valamint a befektetések keresésére fordított költségek és idő csökkentésében.

A Revolut, a világszerte immár 29 millió ügyféllel rendelkező pénzügyi szuperapp a mai napon bejelentette, hogy az Európai Gazdasági Térségben (EGT) minden ügyfele számára bevezeti az ETF-kereskedést. A mai naptól kezdve a Revolut Securities UAB ügyfelei EGT-szerte több mint 100 ETF-hez hozzáférhetnek, a minimális befektetési összeg pedig mindössze 1 euró. A Revolut az új ETF-kereskedési ajánlatát az Upvesttel együttműködve fejlesztette ki. Ez a berlini székhelyű, befektetési infrastruktúrákkal foglalkozó fintech cég nagymértékben skálázható befektetési API-kra specializálódott.

Az ETF az angol Exchange Traded Fund kifejezésből alkotott betűszó, amely tőzsdén kereskedett alapot jelent. Az ETF-ekkel az ügyfelek egyszerűen és rugalmasan diverzifikálhatják a piaci kitettségüket, hiszen ezek az alapok különböző értékpapírokba – például részvényekbe vagy kötvényekbe – fektetnek be, így sok időt és költséget takarítanak meg az ügyfeleknek az egyes értékpapírokba külön-külön történő befektetéseihez képest. Az ETF-ek vonzó megoldást jelentenek azon ügyfelek számára, akik hosszú távon kívánnak befektetni, és ők maguk nem akarnak túl sokat foglalkozni a kereskedéssel. 

Mától a Revolut az ETF-ek tekintetében átfogó lefedettséget kínál a feltörekvő iparágakra – például a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, a hidrogén és a big data –, de a bevett ágazatok, mint a videojátékok, az erdőgazdálkodás, az elektromos járművek, a tiszta energia vagy a felhőalapú számítástechnika, valamint a hagyományos iparágak esetén is, többek között a technológia, az egészségügy, az energia, az utazás és szabadidő, és a biotechnológia területén. Az ajánlat a globális indexek többségére, köztük az S&P 500, a NASDAQ, a DAX és a FTSE indexre is kiterjed. A felhasználók úgy diverzifikálhatják a portfóliójukat, hogy nemcsak részvényeket, hanem kötvényeket és árukat is lefedő ETF-ekbe fektetnek be. 

 A Revolut segítségével a befektetések mindenki számára elérhetőek: az ETF-ek esetében a minimális befektetési összeg csupán 1 euró. A Revolut appban az Irányítóközpont felületén a „Tőzsde” menüpontra koppintva az ügyfelek a befektetni kívánt pénzösszeget át tudják mozgatni ETF-ekbe. A felhasználók valós időben ellenőrizhetik az ETF-jeik teljesítményét folyamatosan frissülő figyelőlisták, kereskedési grafikonok és piaci hírek segítségével – mindezt a Revolut appon belül.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A csomagtól függően az ügyfelek havonta 1 (Standard), 3 (Plus), 5 (Premium) vagy 10 (Metal) ingyenes kereskedést hajthatnak végre. Az ingyenes limit túllépése után minden egyes kereskedésre 0,25%-os (minimum 1 euró) változó díjat kell fizetni. A Revolut emellett letétkezelési díjat is alkalmaz, amelynek mértéke a felhasználói eszköz piaci értékének évi 0,12%-a, de ezt havonta számítja fel. A Revolut azt tervezi, hogy a következő hónapokban az Upvesttel együttműködve európai tőzsdén jegyzett részvényekkel és más kereskedési termékekkel bővíti kínálatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem