12 °C Budapest
Megszívják a falusiak: hiába lenne szükségük a pénzre, ha nincs ATM

Megszívják a falusiak: hiába lenne szükségük a pénzre, ha nincs ATM

2017. december 11. 10:32

Van, aki 20-25 kilométert utazik azért, hogy hozzájusson a nyugdíjához, mivel abban a faluban, ahol él, nincs bankautomata. felvehetné ugyan a pénzét a postán vagy a takarékszövetkezetben, azonban akkor magas kezelési költséget kellene fizetnie.

Van, aki 20-25 kilométert utazik azért, hogy hozzájusson a pénzéhez - írja riportjában az Abcúg. A portál munkatársai Mátraverebélyen jártak, ahol a helyi lakosok panaszkodtak arra, hogy nincs a faluban bankautomata, ezért ki-ki különböző megoldásokkal próbál hozzájutni a pénzéhez.

Dériné Magdolna például 20-25 kilométert utazik azért, hogy fel tudja venni a nyugdíját. Lenne ugyan közelebb is, 6 és 10 kilométerre a falutól automata, de azokkal már többször is meggyűlt a baja. Mire sorra került, elfogyott a pénz, ezért döntött úgy, hogy inkább egy távolabbi települést választ.

Az, aki nem tud, vagy nem akar utazni, rosszul jár, mert a faluban a postán vagy a takarékszövetkezetben veheti fel a pénzét, ám ennek maga a kezelési költsége. Ráadásul a takarékból csak azok tudnak felvenni, akik náluk nyitottak számlát, aki más bankhoz tartozik, már nem.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?