4 °C Budapest
Megszívják a falusiak: hiába lenne szükségük a pénzre, ha nincs ATM

Megszívják a falusiak: hiába lenne szükségük a pénzre, ha nincs ATM

2017. december 11. 10:32

Van, aki 20-25 kilométert utazik azért, hogy hozzájusson a nyugdíjához, mivel abban a faluban, ahol él, nincs bankautomata. felvehetné ugyan a pénzét a postán vagy a takarékszövetkezetben, azonban akkor magas kezelési költséget kellene fizetnie.

Van, aki 20-25 kilométert utazik azért, hogy hozzájusson a pénzéhez - írja riportjában az Abcúg. A portál munkatársai Mátraverebélyen jártak, ahol a helyi lakosok panaszkodtak arra, hogy nincs a faluban bankautomata, ezért ki-ki különböző megoldásokkal próbál hozzájutni a pénzéhez.

Dériné Magdolna például 20-25 kilométert utazik azért, hogy fel tudja venni a nyugdíját. Lenne ugyan közelebb is, 6 és 10 kilométerre a falutól automata, de azokkal már többször is meggyűlt a baja. Mire sorra került, elfogyott a pénz, ezért döntött úgy, hogy inkább egy távolabbi települést választ.

Az, aki nem tud, vagy nem akar utazni, rosszul jár, mert a faluban a postán vagy a takarékszövetkezetben veheti fel a pénzét, ám ennek maga a kezelési költsége. Ráadásul a takarékból csak azok tudnak felvenni, akik náluk nyitottak számlát, aki más bankhoz tartozik, már nem.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 13. kedd
Ida
15. hét
EZT OLVASTAD MÁR?