1 °C Budapest
Kitálalt az RTL sztárja: erre költi majd 20 milliós nyereményét

Kitálalt az RTL sztárja: erre költi majd 20 milliós nyereményét

2017. október 16. 16:35

Valószínű, hogy szinte már mindenki eljátszott a gondolattal, mit kezdene 20 millió forinttal, ha az csak úgy hirtelen az ölébe hullana. A Survivor nyertese most ezt meg is tapasztalhatta, ugyanis ekkora összeget nyert a túlélőshow-val. Elmondta azt is, mire fogja költeni a pénzét.

Véget ért az RTL Klub túlélőshowja. A Survivor versenyzői közül csaknem 50 napos küzdelem után került ki a győztes. Iliász nyerte a versenyt, akinek a nyereménye 20 millió forint. A győztes azt is elmondta, mire fogja költeni frissen szerzett millióit.

Ez lesz az én biztonsági tartalékom, hogy bármikor segítségére lehessek vele a családomnak és a barátnőmnek. Nem szeretném elkölteni, inkább megsokszoroznám, de amíg ki nem találom, hogy milyen befektetésben vagy vállalkozásban tudnám kamatoztatni, addig nem nyúlok hozzá"

- mondta Iliász a Borsnak.

Sok magyar álma, hogy rendelkezzen egy nagyobb összegű vésztartalékkal. Iliász - ugyan embert próbáló küzdelem árán, de nagyon rövid idő alatt szerezte meg az áhított tartalékot. Legtöbben valamilyen passzív jövedelemből befolyó extra pénzből készítenek tartalékot. Egy friss felmérés szerint vonzó ugyan a passzív jövedelem, de csak kevesen aknázzák ki a benne rejlő lehetőséget. A kutatásból az is kiderült, hogy minden harmadik megkérdezett tervez valamilyen passzív jövedelemszerző tevékenységet a jövőben, de többségük még csak elméleti szinten foglalkozik a lehetőséggel és csak 25 százalékuk számol azzal, hogy kizárólag ebből biztosítja a megélhetését.

A válaszadók kétharmada csupán jövedelemkiegészítő tevékenységnek tekinti passzív forrásait. Mindössze 16 százalékot tesznek ki azok, aki kizárólag így teremtik elő a megélhetéséhez szükséges pénzt és 25 százalék tervezi, hogy hosszú távon ebből akar megélni. Több mint felük viszont folyamatosan keresi az új alternatívákat és fejlesztési lehetőségeket. Az érdekeltek 70 százaléka havi szinten kevesebb, mint 10 órát fordít passzív jövedelemszerző tevékenységének fenntartására és mindössze 13 százalékuk fordít teljes vagy részmunkaidőnyi energiát ilyen tevékenységre.

Így kezd el a megtakarítást!

Nagyon keveseknek adatik meg, hogy néhány hét alatt 20 millió forintot keressenek (kivéve, ha örökölsz). Így a többség a keresetéből igyekszik megtakarítani.

Ha most indulsz a nulláról, akkor még csak az legyen a cél, hogy egy kis vésztartalékot képezz, még nem kell hozamokon gondolkodni. A szakember szerint jó, ha 3, később 6 havi fizetésnek megfelelő vésztartalékkal rendelkezik az ember, amihez tényleg nem nyúl, csak szükséghelyzetben. Ha ez megvan, utána érdemes gondolkodni célokon.

Legfeljebb a vésztartalékot hasznos bankszámlán parkoltatni, a megtakarításoknak a céljaink függvényében keressünk jobb helyet. Használjuk ki az adójóváírások lehetőségét, nyissunk például egészségpénztárt, lakástakarékpénztárt, vagy nyugdíjpénztárat. A preferenciák alapján kezdjünk célirányosan félretenni. Ezen a ponton már érdemes alaposan szétnézni a befektetési lehetőségek között, hogy a piacon elérhető legkedvezőbbeket választhassuk ki.

Tehát egyáltalán nem gond, ha nincs azonnal konkrét célja a megtakarításnak, már önmagában az is egy cél, hogy legyen vésztartalék. Ha időközben sikerül akkora vagyont felhalmozni, ami túlnő a szükséges vésztartalékon, akkor már érdemes szétnézni a piacon, és megkeresni a legjobb befektetési lehetőségeket.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?