16 °C Budapest
Vajon Bukarestben vagy Budapesten olcsóbb a rezsi? Itt a friss jelentés

Vajon Bukarestben vagy Budapesten olcsóbb a rezsi? Itt a friss jelentés

2017. október 3. 17:30

Tovább csökken Magyarországon a hátralékos fogyasztók száma és a rezsitartozások összege, ugyanakkor nem Budapesten a legolcsóbb sem az áram, sem a gáz az EU-s fővárosok között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mind a földgáz, mind a villamos energia, mind pedig a távhő ágazatban a hátralékosok számának és a tartozások összegének csökkenő tendenciája figyelhető meg - írja közleményében a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal.

2013 óta a földgázszámlájuk kiegyenlítésével késésben lévő hátralékosok száma több mint 300 ezer fővel, az összes tartozás pedig közel 20 milliárd forinttal csökkent. A lakossági villamosenergia-fogyasztók esetében 2013 óta a hátralékos fogyasztók száma több mint 260 ezerrel, a be nem fizetett összeg 12,5 milliárd forinttal lett kevesebb. A távhőszolgáltatást igénybe vevők körében a későn fizetők száma 2013 óta több mint 20 ezer fővel, a tartozások összege pedig közel 3 milliárd forinttal mérséklődött.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemzetközi energiaár-összehasonlító vizsgálatának augusztusi adataiból kiderül, hogy a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve (3,33 eurócent/kWh) Budapest az Európai Unióban a második legolcsóbb főváros (Bukarest után). Villamos energia tekintetében Budapesten a lakossági átlagár 2017 augusztusában 12,19 eurócent volt kilowattóránként, amely a vizsgált európai uniós fővárosok tekintetében az ötödik legalacsonyabb árat jelenti.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A jelentésből kiderül, hogy Budapestnél olcsóbb az áram Tallinban, Vilniusban, Bukarestben és Szófiában az EU-s fővárosok közül.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?