16 °C Budapest
Pofon egyszerű módszerrel szedte meg magát a 37 éves ingatlanguru

Pofon egyszerű módszerrel szedte meg magát a 37 éves ingatlanguru

2017. február 3. 14:01

Egy jól átgondolt, és lépésekre bontott befektetési tervvel igen nagy vagyonra lehet szert tenni. Az ingatlan pedig még mindig az egyik legjobb befektetés. Egy frissen diplomázott srác egy kis megtakarítással, sok utánajárással és 13 évnyi munkával elérte, hogy 37 éves korára passzív jövedelméből élhessen.

Az elmúlt 13 évben már ingatlanokból élt Chad Carson, de nem pottyant az ölébe a siker. Tény, hogy korábban a Clemson Egyetem focistájaként 2003-ban csak ezer dollár volt a bankszámláján. A futball-ösztöndíjnak hála viszont nem volt szüksége diákhitelre, nem adóssággal kezdte a felnőtt életét.

Az iskola utáni évet azzal töltötte, hogy feltérképezze, a tapasztalt befektetők hogyan vásárolnak és adnak el. Carson félre tett annyi pénzt, hogy tudjon vásárolni egy saját ingatlant. Szépen növekedett a vagyona, a befektetési stratégiáját pedig elnevezte: ház-hackernek.

Vettem egy házat, és négy lakássá alakítottam. Az egyik részben én laktam, a másik hármat pedig bérbe adtam. Alapvetően 100 dollár volt a havi költségem a házzal, az adók, a jelzálog, a biztosítás. Egy lakás bérleti díja pedig 400 dollár, és ebből volt három. Tehát 1200 dollárt kerestem vele havonta, és ebből csak 100 dollár volt a költségem, 1100 dollár megmaradt"

- mondta a most 37 éves befektető. Carson másik kedvenc ingatlan-stratégiája, hogy vesz egy lakást, néhány év alatt szépen felújítja, és eladja. Ez az egyik legjobb módja, hogy növelje a megtakarításait és maximalizálja a bevételét, amikor fiatal az ember. Elmondása szerint

az a legfontosabb, hogy az első otthonát befektetésként kezelje az ember, és ne telepedjen le túl korán.

Ma már az üzlettársával együtt 90 bérelhető ingatlant kezelnek, főként szülővárosa, a Dél- karolinai Clemson környékén. Carson passzív jövedelméből él, és megengedheti magának, hogy hónapokat töltsön Ecuadorban a feleségével és a két kislányával.

Itthon is sokan fektetnek lakásba

Az ingatlanvásárlás Magyarországon is jó befektetés az elmúlt évek ingatlanpiaci növekedésének köszönhetően. A rövid és hosszú távú lakáskiadással is szép hasznot lehet besöpörni. Emelkedő ingatlanárak mellett egyébként a 10 százalékos hozam sem kizárt. Az sem mindegy persze, hogy hol vesz ingatlant az ember.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A budapest belvárost az elmúlt két évben a befektetők rendkívül erős jelenléte határozta meg, és elsősorban a rövid távú lakáskiadás üzleti lehetősége állt a növekvő kereslet és az emelkedő ingatlanárak mögött. Azért is voltak nagyon népszerűek a belvárosi ingatlanok, mert a rövid távú lakáskiadás, vagy airbnb-zés célcsoportja a külföldi turisták. Viszont egyre többen hagynak fel az airbnb-zéssel, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeiket. Az árakat viszont magasra feltörnázta. Éppen ezért, nem biztos, hogy megéri a jelenlegi árakon ingatlant vásárolni a belvárosi kerületkben befektetési céllal.

Az elmúlt időszakban a legnagyobb áremelkedés az V., VI., VII. és IX. kerületekben következett be, a budai kerületek, például a XI. kerület, vagy éppen a XIII. és a XIV. kerület csak a középmezőnyben szerepelt az árak növekedését tekintve.

Alaposan meg kell tehát gondolni, merre vásárol az ember lakást, ha befektetés a cél. Érdemes lehet körülnézni például a XI., vagy a XIII. kerületben is. Ezekben a kerületekben ugyanis kisebb volt az áremelkedés mértéke, ráadásul az újépítésű projekteknél is mérsékeltebbek az árak.

Az sem utolsó szempont, hogy ezekben a kerületekben a bérlők hosszú távra terveznek, és a számuk jóval nagyobb, mint az airbnb-s turistáké. Emiatt biztosabban lehet rájuk alapozni egy jól megtérülő ingatlanbefektetést.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45