5 °C Budapest

Új csalás! Ilyen könnyen lenyúlhatják a pénzed a számládról - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. szeptember 16. 18:08

Újfajta csalásra hívta fel olvasói figyelmét a Pénzcentrum.hu. A technológia fejlődését jól mutatja, hogy ma már vannak olyan vírusok, trójai kártevő, amelyek arra is képesek, hogy az SMS-üzenetekben érkező banki tranzakciós azonosítókat elfogják, és ezeket felhasználva hamis egyenleget mutassanak a bankszámla-tulajdonosok felé. Erről is olvashattok összefoglalónkban: íme a legérdekesebb cikkek 2012. 37. hetében. (A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!)

Új csalás! Ilyen könnyen lenyúlhatják a pénzed a számládról
Bár a bankkártya-biztonság látványos fejlődésnek indult az elmúlt években, a csalók, bűnözők is erősen próbálják tartani a lépést. Az adatlopásra sokszor ott kerül sor, ahol a leggyengébb a védelem: a felhasználók számítógépein.

Itt a legújabb átverés: tízezreket buktak a gyanútlan vásárlók
Újabb internetes csaló bukott le Magyarországon: a telefonokat hirdető pécsi trükköző példája is arra hívja fel a figyelmet, hogy legyünk óvatosak, ha online vásárolunk. A Pénzcentrum.hu mutatja, mire érdemes figyelnünk.

Kuponnal utazik a fél ország: taroltak az olcsó nyaralások
Az idei nyári szezonra berobbantak az utazási piacra a kuponos/bónuszos oldalak. Sokan egyáltalán nem foglalkoznak már az utazási irodák ajánlataival, inkább csak a közösségi vásárlási lehetőségeket keresik. Az egyik legnagyobb kuponos szolgáltató 325 millió forint összértékben értékesített turisztikai ajánlatokat a nyári hónapok alatt, a vendégek leginkább a balatoni ajánlatokat kedvelik.

Saját hitelcsapdájukon nyerhetnek a diákok

A Diákhitel igénylésének első időszaka hétfőn, szeptember 17-én ér véget. A már két konstrukcióban is nyújtott kölcsön havonta több tízezer forintos egyre halmozódó adósságot jelent a hallgatóknak, amitől nehéz és hosszú évek fáradságos munkája megszabadulni. Legalábbis azoknak, akik meg tudnak tőle szabadulni. Mi történik azokkal, akiknek fizetése nem lesz elég a teljes adósság lezárására? Nyugdíjasként is fizetni kell, halál után öröklődik a tartozás?

Megjöttek a bankok legjobb őszi ajánlatai
Az ősz alacsonyabb kamatokat hozott. A változások elsődleges oka, hogy a jegybank az általa a bankközi piacon kínált alapkamatot 0,25 százalékponttal csökkentette. Az elérhető legmagasabb hozam ugyan 9 százalék felett van, de ehhez új pénz lekötése és aktív számlahasználat szükséges. Mennyit kaphatunk szeptemberben a pénzünkért?

Nyugdíjügyben is megszólalt Matolcsy...
A magán-nyugdíjpénztári tagságukat fenntartók is jogosultak lesznek arra, hogy megállapodást kössenek a nyugdíj-biztosítási szervvel, ha nincs elegendő szolgálati idejük - tájékoztatott a nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Ki élheti túl az áfaháborút? Megszólal a minisztérium

Továbbra is érvényesek azok a korábbi iránymutatások, adóhatósági tájékoztatók, amelyek az új áfatörvény 2008. január 1-jei hatályba lépése előtt hatályos jogszabályi rendelkezések alkalmazását segítették, és a tartalmuk az új szabályokra is alkalmazható. A számla csak akkor tekinthető fiktívnek, ha az adóhatóság az összes releváns körülményt figyelembe veszi - hangsúlyozza a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Pénzcentrum.hu kérdéseire adott válaszában.

Ennyit keresett a legnagyobb adózó - Itt a válság nyertese
A tavalyi évben csökkent a legnagyobb bevallott munkajövedelem összege. Ellenben a válságon nagyot kaszált valaki: a négyszeresére nőtt a legnagyobb forrásadós jövedelem.

Családi házad van? Azonnal kezdj el spórolni
Hamarosan beköszönt az igazi ősz, s vele egy lépéssel közelebb kerülünk a felújítási szezon végéhez is. Érdemes tehát minden családi ház tulajdonosnak számba vennie, milyen energetikai felújításokat sikerült idén véghez vinni, s melyek azok, amelyre még spórolni kell a következő szezonig. Ezúttal ebben nyújt segítséget a Pénzcentrum.hu.

Mi lesz tízezer ember jövőjével? A kormány is ötletel
Kormányzati munkacsoport alakult, amelynek feladata, hogy mentőcsomagot dolgozzon ki az ajkai térségben működő Mal Zrt.- életben tartására. A szakszervezetek a napokban petícióban követelték a kormánytól a cég, s ezzel a munkahelyek megmentését. A kedvező döntés után egy általuk delegált taggal aktívan részt szeretnének venni a stabilizációs folyamatban is.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 08:58
Sok érdekességet tartalmaz a CANnual Report idei kiadása, amelyet a 14 ország független reklámügynök...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 07:38
Az elmúlt egy hónapban gyakorlatilag nem változtattak lakáshiteleik kamatszintjén a bankok, ám ez az...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?