9 °C Budapest

Megjöttek a bankok legjobb őszi ajánlatai

Pénzcentrum
2012. szeptember 13. 05:27

Az ősz alacsonyabb kamatokat hozott. A változások elsődleges oka, hogy a jegybank az általa a bankközi piacon kínált alapkamatot 0,25 százalékponttal csökkentette. Az elérhető legmagasabb hozam ugyan 9 százalék felett van, de ehhez új pénz lekötése és aktív számlahasználat szükséges. Mennyit kaphatunk szeptemberben a pénzünkért?

A betétlekötés hosszától függően jelentősen csökkentek a banki hozamok az elmúlt időszakban. Leginkább azok számíthatnak a nyárinál jelentősen kisebb hozamokra, akik félévre vagy csak néhány hónapra szeretnék elhelyezni megtakarításukat a bankfiókban. Az aktív bankolást viszont továbbra is jutalmazzák a bankok. Nem vagy csak minimális mértékben estek a hozamok az új pénzek befektetése után, különösen, ha aktív banki ügyfelekről van szó.

ABankRáció.hu betét összehasonlító oldala segítségével néztük meg a 11 legnagyobb bank ajánlatait.

A legnagyobb mértékben a rövidebb futamidejű betétek kamatai estek, a legmagasabb kifizetéssel és EBKM-el a CIB Bank kecsegteti az ügyfeleit. A hitelintézetnél 7,25 százalékos éves hozam érhető el, ez jóval alacsonyabb a nyár közepén kínált 8,62 százalékos hozamoknál. A kis összegek befektetésekor érdemes figyelni az egyéb költségekre is, a számlavezetési díjakkal csökkentett kifizetéseket végignézve jól látszik, hogy nem a legmagasabb kínált kamat mellett vihetjük haza a legtöbbet. A Raiffeisen Bank 0 forintos számlája és a 6,5 százalékos hozam mellett kifizetett 8 190 forint a legnagyobb elérhető hozam a legnagyobb hazai bankfiókokban.


Szinte hajszállnyit sem változtak viszont a különböző banki aktivitást jutalmazó betétek hozamai. Új pénz lekötése és aktív számlahasználat mellett, akár 9,13 százalékos hozam is elérhető éves szinten. A legmagasabb hozamot az Erste Bank "aktív" ügyfelei kaphatják.

Hasonló futamidőre, feltétel nélkül elhelyezett ugyancsak egymillió forint már 10 ezer forinttal is kevesebbet hoz a megtakarítóknak. Az hozamok tekintetében a CIB vezet, ahol 7,50 százalékos EBKM elérhető.


Azoknak kínál megoldást a Tartós Befektetési Számla, akik legalább 3-5 évig nem akarnak a pénzükhöz nyúlni. Hasonló középtávú befektetések között is találunk 6,96 százalékos hozamot ígérőket. Mely 3 év után részlegesen, 5 év után teljesen kamatadó mentesek. Két hónapja még a mai legmagasabb hozamot írgérő ajánlat volt a legkedvezőtlenebb, így jobban jártak azok, akik akkor tették el pénzüket. A legnagyobb mértékben az AXA Bank vágott kamatain, közel 2 százalékpontot. A legjobb ajánlat  a Raiffeisen nyújtja, a számlavezetési díj ellenére.

Új termékek és egyéb érdekességek is vannak a betétek piacán. A BankRáció.hutöbb érdekes termékre is felhívta a figyelmünket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OTP Bank HozamDuó Szinergia Megtakarítási Csomag néven indított új terméket. Ez egy kombinált befektetési lehetőség, amin belül a lekötött betét futamideje 2 hónap és emellett kötelező legalább ugyanennyi pénzt (minimum 150 ezer Ft-ot) Szinergia Hozamvédett Zártvégű Alapban elhelyezni. Háromféle lekötési lehetőségről szól a hirdetmény: új forrás esetén 11,00%, meglévő forrás esetén 9,00%, míg Tartós Befektetési Betétszámlán történő lekötés esetén 11,00% az éves kamat a lekötött betéti részre. A konstrukció másik elemét képező befektetési alap hozama természetesen előre nem kiszámítható, hiszen az alapban lévő eszközök hozamától függően változik, így kockázatosabb a betéteknél.

A kisebb bankoknál is találhatunk érdekességeket. A MagNet Banknál az ügyfél mondhatja meg, hogy mennyi kamatot szeretne kapni. Két ilyen betét is van, a Szféra és a Mentor közösségi betétek (ezek mögött karitatív, amolyan adakozás - támogatás jellegű célok húzódnak meg, vagyis minél kevesebb kamatot kérünk pénzünkért, valamilyen - akár általunk választott - iparágat, vagy célt támogatunk). Természetesen azért van egy bizonyos előre meghatározott sáv, amin belül az ügyfél választhat, és a maximális kamat a jegybanki alapkamattal egyenlő, vagyis jelenleg 6,75%. Vajon miért is ne a lehető legmagasabb kamatozást választaná az ügyfél?

Ultrarövidtávon 9 százalék feletti hozam

Az AXA lekötött betétjeinél újra emelkedtek a kamatok. 2012.09.01-től érvényes hirdetményükben 500 ezer-50 millió Ft közötti összegeknél az akciós ajánlat szerint (új forrásra) 2 hónapra 9.02%, 6 hónapra pedig 9.12% az éves kamat, internetbankon történő betétlekötés esetén. Ezekre a futamidőkre az AXA adja jelenleg a legjobb kamatokat, egyedüli feltételként az új forrás (friss pénz) szükséges. A normál ajánlat (vagyis nem friss pénzre szóló) szerinti kamatok is hasonlóképpen változtak, mivel a friss pénzre szóló akciós ajánlat rendre 2%-kal magasabb kamatot fizet, mint a normál ajánlat.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm