0 °C Budapest

Címke: előnyugdíj (21 cikk)

Forrás Dávid | 2018. május 8. 12:10

Ferihegy, Rossmann, Müller: ennyiért gályáznak a magyar melósok

Folytatódik sorozatunk, amelyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azokat válaszoljuk meg közülük, amelyeket a kereső akkor deb fel, ha beírjuk, hogy "mennyit lehet keresni".

Népszava | 2013. február 27. 09:04

Bevonhatják a nyugdíjasbérleteket Budapesten

Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, amely a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjasbérleten.

Pénzcentrum | 2012. június 10. 13:02

Ennyi a nyugdíja a legendás magyar zenésznek

Nyugdíjáról vallott Somló Tamás, az LGT egykori frontembere. A jogász végzettséggel is rendelkező zenész szerint 45 ezer forintos havi apanázsa segélynek is nevetséges.

Pénzcentrum | 2012. január 1. 08:02

Ez lehet az egérút a korhatár alatti nyugdíjas vállalkozóknak

Január 1-től már nem vehetik igénybe az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra vonatkozó járulékkedvezményeket. Ez óriási tehernövekedést jelent a számukra. Az egyéni vállalkozók számára a legjobb, ha visszaadják a vállalkozói igazolványukat, és társas vállalkozásban próbálnak meg részmunkaidős munkaviszonyt létesíteni.

Pénzcentrum | 2009. november 19. 14:02

PSZÁF: fontos infó a nyugdíjakról!

Az Országgyűlés 2009. június 29-én fogadta el azt a törvényt, amely tartalmazza a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés lehetőségét 2009 év végéig. A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés lehetősége azon pénztártagok számára nyílik meg 2009. december 31-éig, akik önként váltak a magánnyugdíjpénztár tagjává és 2008. december 31-éig betöltötték 52. életévüket. A törvény lehetőséget biztosít arra is, hogy a már társadalombiztosítási (öregségi) nyugellátásban részesülő pénztártagok (volt pénztártagok) 2009 végéig kérhessék társadalombiztosítási nyugellátásuk összegének módosítását, a pénztártagság figyelmen kívül hagyásával.

Pénzcentrum | 2009. november 17. 09:47

Lefestették a nyugdíj-kiskaput a honatyák

Eltörölték, illetve enyhítették a korhatár alatti nyugdíjasok keresetkorlátját - írja a HR Portál. 2010-től azok, akik 2008 előtt mentek előrehozott nyugdíjba, korlát nélkül vállalhatnak munkát, akik tavaly január elseje után választották a korai nyugdíjat, azok nem a minimálbérig, hanem annak másfélszereséig kereshetnek megszorítás nélkül.

Pénzcentrum | 2009. november 3. 11:32

Mi lesz a nyugdíjakkal? Sok a félreértés!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2009. szeptember 28-án tértivevényes levélben értesítette az érintett jelenlegi és volt magánnyugdíjpénztári tagokat az állami társadalombiztosítási (TB) nyugdíjrendszerbe történő visszalépés, illetve a pénztártagság figyelembevételével megállapított öregségi nyugellátás módosításának lehetőségéről.

Pénzcentrum | 2009. augusztus 4. 14:10

Krízisalap: Fontos infók! Így pályázz!

Augusztus elsejével elindult a Kríziskezelő Program, melynek keretében november végéig egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a válság miatt nehéz helyzetbe került családok.

Pénzcentrum | 2008. július 25. 05:55

Adóköteles nyugdíjbiztosítási díj? A következő a nyugdíj lesz...

Bár itthon még nem adóköteles a nyugdíj, érdemes azért egy kicsit adóügyi szempontból is megvizsgálni. Ugyanis ha van mellette más bevételünk, akkor bizony adóterhet nem viselő járandóságként növeli az adóalapot, de jó hír, hogy például van olyan biztosítás, aminek a munkáltató által fizetett díja után adókedvezmény jár...

Pénzcentrum | 2008. április 28. 09:30

Állások százait lehetne megmenteni

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a munkaügyi miniszternél azonos szabályozást sürget a közalkalmazottak és köztisztviselők nyugdíjazására vonatkozóan. Amennyiben a módosításokat nem fogadják el, több száz oktatásban dolgozó veszítheti el jogosultságát az előre hozott nyugdíjazásra.

Pénzcentrum | 2007. november 29. 05:55

Egyre több a nyugdíjas - van ok a kesergésre?

Az elöregedő társadalom instabilitást jelenthet az európai nyugdíjrendszerekben. Számos tanulmány is alátámasztja, hogy azok az országok rendelkeznek a nyugdíjasok számára nagyobb biztonságot nyújtó rendszerrel, ahol a nyugdíjkorhatár magasabb. Az elöregedő társadalmak jelentős problémákkal néznek vagy nézhetnek szembe a közeljövőben, mivel az aktív dolgozók egyre kevésbé tudják fenntartani a nyugdíjrendszert. Az állami szerepvállalás pedig nem növelhető korlátlanul...

Pénzcentrum | 2007. október 8. 05:55

Járulékfizetés nyugdíjasként: érdemes-e dolgozni?

Egyre több nyugdíjas dolgozik a korhatár elérése után. Van aki azért, mert annyira alacsony a nyugdíja, hogy nem nagyon tudna belőle megélni, van aki pedig azért, mert unatkozna egész nap otthon. De ilyenkor azt is figyelembe kell venni, hogy ha nyugdíjasként munkát vállalunk, bizonyos összegű járulékot azért be kell fizetnünk az államnak...

Pénzcentrum | 2007. július 11. 14:22

Újabb elbocsátási hullám a BKV-nál - most ki távozik?

A BKV Zrt. reorganizációs programja újabb állomásához érkezett, csoportos létszámleépítés kezdődik, amelyet gondos előkészítés előzött meg. A létszámleépítést az teszi szükségessé, hogy utasaink jobb kiszolgálása érdekében a társaságot költséghatékonyabban tudjuk működtetni.

Pénzcentrum | 2007. február 26. 12:00

Hogyan járhatsz jól kevés munkával?

Főállásod vagy a suli mellett elvállalsz alkalmi munkákat, de nem tudod, hogyan tehetnéd ezt legálissá? Mi segítünk, bemutatjuk mire jó, s hogyan lehet használni az alkalmi munkavállalói (AM) könyvet.

Pénzcentrum | 2006. november 28. 09:00

Aki tud, még most menjen nyugdíjba - jövőre szigorodik a rendszer

Döntött tegnap a parlament a korai nyugdíjazás szabályainak szigorításáról. Aki megteheti, annak érdemes még most nyugdíjba vonulni, mivel a jelenleginél többet vesztenek majd járandóságukból a korai nyugdíjazottak - írja a Magyar Hírlap.

Pénzcentrum | 2006. április 19. 11:55

Csapdában a magyar gazdaság - nem a régi "gyógyszerek" kellenek (CEMI)

Csapdába került a magyar gazdaság - állítják a Central European Management Intelligence (CEMI) elemzői. A növekedés üteme lassul, az adósság egyre jelentősebb, a foglalkoztatottság alacsony, magasak az adók. A kitörési lehetőséget az államháztartás konszolidációja, a foglalkoztatás növekedése jelentheti a szekértők szerint. Európai példák azt igazolják, hogy az államháztartás reformja különösebb

Pénzcentrum | 2005. szeptember 9. 15:31

Morgan Stanley: Euró csak 2013-ban?

A korábbi konszenzusos 2009-10-es euró bevezetési dátumok a közép-európai országok egy részénél több évvel is kitolódhatnak - véli Oliver Weeks, a Morgan Stanley elemzője. Ennek oka, hogy a fiskális konszolidáció a közelgő választások miatt az említett országcsoportban kitolódhat, ami a maastrichti kritériumok teljesítését megakadályozza. Lengyelország, Magyarország és Csehország esetében az euró